Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, θα εξασφαλίζει ότι τα νοικοκυριά μπορεί να χάνουν την ιδιοκτησία αλλά δεν θα χάσουν την αξιοπρέπεια τους.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του ιδιοκτήτη και διαχειριστή του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης των Ακινήτων έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα.

 Η Morgan Stanley λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ήδη έχει ξεκινήσει τις πρώτες διερευνητικές επαφές.

Οι τρεις μεγάλοι της Αγοράς των Κόκκινων Δανείων στην Ελλάδα (IntrumdoValueCepal) αλλά και η Qquant Master Services έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Δεν φτάνει όμως το ενδιαφέρον χρειάζονται και κεφάλαια. Τουλάχιστον 2 δις Ευρώ.  Ο ιδιοκτήτης του Φορέα (υποχρεωτικά Ιδιώτης) θα κληθεί να αγοράσει χιλιάδες κατοικίες, τις οποίες θα επαναμισθώσει στους ίδιους δανειολήπτες.  Ο Φορέας θα αγοράζει, κατά προτεραιότητα, τα ακίνητα των ευάλωτων οικονομικά δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και εν συνεχεία θα τους τα εκμισθώνει με μακροχρόνια σύμβαση.

Το Δημόσιο θα στηρίζει τον δανειολήπτη, καταβάλλοντας μέρος του μηνιαίου ενοικίου. Με την ολοκλήρωση της μακροχρόνιας μίσθωσης και εφόσον εξυπηρετείται κανονικά, η ιδιοκτησία του ακινήτου επιστρέφει στον ιδιοκτήτη.

(λεπτομέρειες στο www.nplconfidential.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here