Π.Β.

Ένα πλεούμενο θαύμα αγκυροβόλησε στο Φάληρο προκαλώντας τα βλέμματα των περαστικών.

Ο λόγος για το μεγαλύτερο ιδιωτικό μηχανοκίνητο ιστιοφόρο στον κόσμο που ακούει στο όνομα Sailing Yacht A και προέκυψε από μία ιδέα του Ζακ Γκαρσία και του Φίλιπ Σταρκ.

Το φουτουριστικό ιστιοφόρο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Nobiskrug στο Κίελο της Γερμανίας για τον Ρώσο μεγιστάνα Andrey Melnichenko.

 

Το “B” βρΕθηκε στο ΦΑληρο και φωτογρΑφισε το ιστιοφΟρο

Δείτε το αποκλειστικά στο “B”

 

Ιστία που προκαλούν… ίλιγγο

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το Sailing Yacht A έχει μήκος 100 μέτρων (!) και τρία ιστία, ύψους 328 ποδών. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός πως από τα τρία κατάρτια είναι τόσο μεγάλο που στο εσωτερικό του έχει ένα μικρό δωμάτιο.

Το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα 450 εκατ. ευρώ, ενώ δύναται να φιλοξενήσει 20 καλεσμένους και 54 άτομα πλήρωμα. Διαθέτει οκτώ καταστρώματα, ελικοδρόμιο και υποβρύχια αίθουσα παρατήρησης.

Eπιβλητικό ακόμη και από μακριά
Ποιος είναι ο Ρώσος μεγιστάνας;

Ο Ρώσος Andrey Melnichenko, ο οποίος υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία 22,1 δισ. δολαρίων, είναι ιδιοκτήτης διαφόρων εταιρειών λιπασμάτων, άνθρακα, γεννητριών ενέργειας.

Πρόκειται για τον 80ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο και τον 7ο στη Ρωσία, σύμφωνα με το Forbes.

Ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από τον τραπεζικό τομέα, όταν ίδρυσε την τράπεζα MDM. Μέσα σε μία δεκαετία η τράπεζα έγινε από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στη Ρωσία.

Στις αρχές του 2000, επένδυσε κεφάλαια, που απέκτησε μέσω τραπεζικής τη δεκαετία του 1990, σε ιδιωτικά assets (σ.σ. λιπάσματα, άνθρακα).

Την τελευταία 15ετία, μέσω συγχωνεύσεων και εκσυγχρονισμού υποβαθμισμένων εγκαταστάσεων από την Σοβιετική εποχή, ίδρυσε τον κολοσσό λιπασμάτων EuroChem και την εταιρεία ενέργειας SUEK, ως ηγέτιδες blue-chips διεθνώς, οι οποίες κατατάσσονται στο top 5 των παγκόσμιων εταιρειών του κλάδου τους.

Ο Melnichenko είναι παντρεμένος με τη Σέρβα τραγουδίστρια και μοντέλο Aleksandra Melnichenko.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To ιστιοφόρο-θαύμα της πανίσχυρης Ελληνίδας, Έλενας Αμβροσιάδου, στην Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here