•  Σύγχρονο στυλ εσωτερικού που αποπνέει άνεση και μία αύρα ηρεμίας
  • Προηγμένη εμπειρία συνδεσιμότητας με ψηφιακό ταμπλό οργάνων πλήρους πλάτους και πέντε οθόνες
  • Honda Personal Assistant’ με υποστήριξη AI και δυνατότητα φωνητικού ελέγχου
  • Εφαρμογή smartphone της Honda επιτρέπει τη σύνδεση των ιδιοκτητών με το Honda e για πρόσθετη ξεγνοιασιά
  • Ψηφιακό κλειδί για εύκολο έλεγχο της ασφάλειας του οχήματος από απόσταση

Το νέο Honda e προσφέρει διαισθητική και προηγμένη συνδεσιμότητα μέσα από την καμπίνα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου που εγκαινιάζει νέα πρότυπα στην κατηγορία κόμπακτ EV. Συμπληρώνοντας το απλό και ‘καθαρό’ εξωτερικό στυλ, το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού οχήματος πόλης της Honda χρησιμοποιεί έξυπνα, σύγχρονα υλικά, που συνθέτουν ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον μέσα στην καμπίνα.

Η συνδεδεμένη ενημέρωση/ψυχαγωγία (infotainment) βοηθά το αυτοκίνητο να εντάσσεται ομαλά στο σύγχρονο, αστικό lifestyle του ιδιοκτήτη του μέσω προηγμένης, φιλικής προς το χρήστη τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός και οι επιβάτες – ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, σταθμευμένο ή φορτίζεται – μπορούν να απολαμβάνουν εφάμιλλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ανέσεις χάρη στις ολοκληρωμένες, συνδεδεμένες υπηρεσίες, στις οποίες έχουν πρόσβαση μέσω ενός ψηφιακού ταμπλό οργάνων πλήρους πλάτους, επόμενης γενιάς.

«Στόχος μας για το Honda e ήταν το απλό εξωτερικό στυλ να συνεχιστεί και στο εσωτερικό. Η ατμόσφαιρα του εσωτερικού σε συνδυασμό με τη εξαιρετική άνεση που προσφέρουν γνώριμα υλικά όπως οι επενδύσεις ξύλου και το ανάγλυφο ύφασμα, θυμίζουν ένα μοντέρνο καθιστικό.» εξηγεί ο Kohei Hitomi, Large Project Leader, Honda e. «Σε αυτό το μοντέρνο, χαλαρωτικό περιβάλλον, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν προηγμένες συνδεδεμένες τεχνολογίες, όπως Camera Mirror System και δύο οθόνες αφής – μία εξαιρετικά προηγμένη και απίστευτα εύχρηστη λύση.»

Ψηφιακό ταμπλό πλήρους πλάτους

Το ψηφιακό ταμπλό πλήρους πλάτους της Honda e είναι σχεδιασμένο για άνετη χρήση συνδεδεμένων υπηρεσιών και εφαρμογών. Πέντε, προσεκτικά ενσωματωμένες, έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης μαζί καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Οι οθόνες του Side Camera Mirror System είναι εργονομικά τοποθετημένες εκατέρωθεν το ταμπλό για να διασφαλίζεται μία φυσική αίσθηση και ορατότητα για τον οδηγό, ενώ το  Centre Camera Mirror System μεταδίδει την εικόνα από μία κεντρική κάμερα οπισθοπορείας, διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Μία TFT οθόνη οργάνων 8,8” μπροστά από τον οδηγό προβάλλει βασικές πληροφορίες του οχήματος, όπως ισχύ και κατάσταση φόρτισης, επιλεγμένο προφίλ οδήγησης και λεπτομέρειες συστημάτων ασφαλείας.

Δύο οθόνες απεικονίζουν συνδεδεμένες υπηρεσίες πλάι-πλάι

 Το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιακού ταμπλό πλήρους πλάτους της Honda e καταλαμβάνουν δύο οθόνες αφής LCD 12,3”. Αυτές είναι οι πρωταρχικές οθόνες infotainment, που προβάλλουν μία σειρά έξυπνων υπηρεσιών και εφαρμογών. Η προηγμένη διεπαφή είναι διαισθητική, εξατομικεύσιμη και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη χρηστικότητα που προάγει το αυτοκίνητο σε κάτι παραπάνω από απλό μέσο μεταφοράς, ενσωματώνοντας το πλήρως στη συνδεδεμένη ζωή του ιδιοκτήτη του.

Η διεπαφή λειτουργεί παρόμοια με ένα smartphone, με έλεγχο ‘swipe’ για περιήγηση σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές. Το περιεχόμενο μπορεί να εναλλάσσεται εύκολα στις δύο οθόνες, για μεγαλύτερη ευχρηστία. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο συνοδηγό να κάνει swipe σε περιεχόμενο όπως  οι οδηγίες πλοήγησης στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Και καθώς η ρύθμιση δύο οθονών επιτρέπει την απεικόνιση δύο εφαρμογών δίπλα-δίπλα, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να επιλέγουν ανεξάρτητα και να βλέπουν διαφορετικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, ενώ ο οδηγός ακολουθεί τις οδηγίες πλοήγησης, ο συνοδηγός μπορεί να αναζητά μία λίστα μουσικής (playlist).

Honda Personal Assistant για συνδεσιμότητα μέσω AI

 Πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να γίνεται επίσης με φωνητικές εντολές μέσω του Honda Personal Assistant. Το διαισθητικό σύστημα Honda Personal Assistant είναι μία ευφυής υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί κατανόηση βάσει περιεχομένου  (contextual understanding) για δημιουργία φυσικών συνομιλιών και πρόσβαση σε μία σειρά online υπηρεσιών.

Το μοναδικό Honda Personal Assistant ενεργοποιείται λέγοντας, “OK Honda”, και ακολουθεί η ερώτηση ή υπόδειξη. Η Μηχανική μάθηση (Machine learning) επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της φωνής κάθε ατόμου με την πάροδο του χρόνου, για να μπορούν να δίδονται πιο ακριβείς απαντήσεις.

Στην οικογένεια των ενσωματωμένων εφαρμογών μπορεί να προστεθεί η ομαλή ένταξη του smartphone (mirroring), μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Τα συστήματα αυτά επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν social media, playlists ή άλλες ιντερνετικές υπηρεσίες στις δύο οθόνες αφής. Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο – ή φορτίζεται – οι επιβάτες μπορούν επίσης να παρακολουθούν περιεχόμενο βίντεο και να έχουν πρόσβαση στο  internet από τις δικές τους κινητές συσκευές, χρησιμοποιώντας το Wi-Fi hotspot του Honda e.

 Εφαρμογή Smartphone Honda για απομακρυσμένη πρόσβαση (remote access)

 Όταν βρίσκονται μακριά από το αυτοκίνητο, οι ιδιοκτήτες του Honda e μπορούν να είναι ξέγνοιαστοι, παραμένοντας συνδεδεμένοι με το όχημά τους από απόσταση, μέσω μίας εφαρμογής smartphone.

Η υπηρεσία έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο ταξίδι του χρήστη, με εύκολη πλοήγηση για πρόσβαση σε λειτουργίες φόρτισης, λεπτομερή κατάσταση του οχήματος, έλεγχο του κλιματισμού, ασφάλεια και εντοπισμό της θέσης. Πρόσθετες υπηρεσίες συνδεσιμότητας και λειτουργίες ειδικές για EV, περιλαμβάνουν έλεγχο φόρτισης της μπαταρίας και παρακολούθηση της αυτονομίας, ενώ τα αποτελέσματα αναζήτησης του σταθμού φόρτισης και πλοήγησης μπορούν να αποστέλλονται στο αυτοκίνητο από μία κινητή συσκευή.

Πρόσβαση στο Honda e παρέχει και ένα ψηφιακό κλειδί, που επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις ασφαλείας εάν το όχημα κινείται εκτός μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Το νέο, κόμπακτ ηλεκτρικό όχημα της Honda αποτελεί βασικό στοιχείο της τελευταίας δέσμευσης της μάρκας να προσφέρει τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης για το 100% των Ευρωπαϊκών της μοντέλων μέχρι το 2025. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής της Honda που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 για την Ευρωπαϊκή αγορά, θα παρουσιαστεί έτοιμο για μαζική παραγωγή αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η Honda έχει ήδη λάβει 36.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος. Το μοντέλο παραγωγής του Honda e θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά και οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν online κράτηση για παραγγελία στη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές μπορούν να χρησιμοποιήοουν τα τοπικά sites της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here