Επιμένει η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde στην συσχέτιση της ποσοτικής-επιτοκιακής πολιτικής με τον δομικό πληθωρισμό.
   Το 6,1% είναι υψηλό ποσοστό είπε η Lagarde -σε πρόσφατη ομιλία της στο Αννόβερο- προδικάζοντας και νέα αύξηση επιτοκίων στην συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου.
 
Θα έχει προηγηθεί (13-14 Ιουνίου) η FED.
    Προφανώς και το ποσοστό του πληθωρισμού απέχει από τον στόχο 2% που έχει θέσει- ως…θέσφατο- η Γαλλίδα και τα “γεράκια” της Φρανκφούρτης αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες που επιφέρει στην ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα.
Είναι όμως η Deutsche Bank που προειδοποιεί για “τσουνάμι” χρεοκοπιών γερμανικών και γαλλικών επιχειρήσεων- με την γερμανική οικονομία-πλέον- σε δεύτερο διαδοχικό 3μηνο αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης/τύποις σε ύφεση.
  • Όπως και το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα- πιθανότατα από Νοέμβριο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας- ο οποίος σε συνέντευξη του (Le Monde) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο/κίνδυνο η οικονομία της ευρωζώνης να εισέλθει σε (τεχνική) ύφεση το δεύτερο 6μηνο του έτους.
To μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα- πιθανότατα από Νοέμβριο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας-
    Το γεγονός και μόνο πως, η προειδοποίηση έρχεται από έναν οικονομολόγο της τρίτης ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης, που “κάθεται” σε μία…βόμβα δημοσίου χρέους που ξεπερνά τα 2,75 τρισ. ευρώ, έχει την βαρύτητα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here