Απλά και χρηστικά πράγματα συμβουλεύει ο Sidney Torres, μεγιστάνας του real estate.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ήταν σε θέση να δώσει μια συμβουλή σε εκείνους που αγοράζουν για πρώτη φορά σπίτι: να ξοδέψουν δηλαδή πολύ χρόνο στη γειτονιά που τους ενδιαφέρει.

Ο Torres συμβουλεύει τους επίδοξους αγοραστές να επισκέπτονται τη γειτονιά που τους ενδιαφέρει το πρωί, στη μέση της ημέρας και τη νύχτα: «Πριν να αγοράσω ο,τιδήποτε, είτε θέλω να φτιάξω ένα θέρετρο είτε προσπαθώ να το διαμορφώσω ως ένα μικρό σπίτι, για εμένα, είναι πολύ σημαντικό να βλέπω την ανατολή και τη δύση του ήλιου. Πρέπει να περνάτε χρόνο εκεί και επιβάλλεται να περνάτε χρόνο εκεί και τη νύχτα».

Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν περνάτε χρόνο σε μια περιοχή είναι το πόσο κοντά είναι το ακίνητο που θέλετε σε καλά σχολεία, εμπορικά κέντρα και μέσα μαζικής μεταφοράς. Και οπωσδήποτε θέλετε να σιγουρευτείτε ότι οι υποδομές της γειτονιάς είναι γερές, λέει ο Torres. Για παράδειγμα, θα θέλατε να ξέρετε αν οι δρόμοι στεγνώνουν καλά όταν βρέχει πολύ και αν ο δήμος μαζεύει τα σκουπίδια.

Σε τελική ανάλυση, το να αγοράσει κάποιος ένα σπίτι είναι «πιθανότατα μία από τις μεγαλύτερες αγορές που πρόκειται να κάνει ένας άνθρωπος» αναφέρει. «Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πού ετοιμάζεστε να επενδύσετε. Αν σκοπεύετε να ζήσετε εκεί για 10, 15, 20 χρόνια, δεν πειράζει να ξοδέψετε 48 με 72 ώρες εκεί πριν να δεσμευτείτε για την αγορά του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here