Για την δραστηριότητα της Axia Ventures Group, τις επενδυτικές ανησυχίες και την αισιοδοξία πως η ελληνική οικονομία θ’ ανακάμψει μίλησε ο Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AXIA Ventures Group, κ. Γιώργος Λινάτσας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2020».

Η AXIA Ventures Group Ltd (‘’AXIA’’), μέλος της AXIA Financial Group (“AFG”), ως περιφερειακός ιδιωτικός όμιλος παροχής επενδυτικών υπηρεσιών δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και θεσμικούς πελάτες με αντικείμενο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις αγορές κεφαλαίου.

«Είμαστε μια επενδυτική τράπεζα που δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, δηλαδή 6 αγορές, στη Νέα Υόρκη και τις χώρες της νότιας  Ευρώπης. Περιέργως οι αγορές λειτούργησαν αντίστροφα από την κρίσης που εμφανίστηκε το 2020. Τόσο η μεγάλη παροχή μεγάλης ρευστότητας όσο και τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι συνηθισμένες συνθήκες για τις αγορές», υπογράμμισε ο κ. Λινάτσας

«Υπάρχει φόβος ότι οι αγορές έχουν ‘τρέξει’ πολύ περισσότερο λόγω αυτών των παραγόντων, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η κατάσταση δεν είαι αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας. Η ανησυχία στους επενδυτικούς κόλπους είναι λογική, καθώς όσο υπάρχει τέτοια παροχή ρευστότητας είναι δύσκολο να υπάρξει κατακρήμνιση αξιών.  Πιστεύουμε ότι θα οδηγηθούμε σε ανατίμηση των hard assets. Στην ελληνική πραγματικότητα αν δεν υπάρξει κάτι ήδη χειρότερο απ’ ότι συνέβη το 2020, η πιθανότητα  τα πράγματα να πάνε καλύτερα είναι μεγάλη και η ελληνική οικονομία θ’ αρχίσει να ανακάμπτει»,  συμπλήρωσε.