Μας έλεγαν -επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ- αλλά κυρίως την περίοδο πριν τις Ευρωεκλογές, κορυφαίοι παράγοντες της Ν.Δ (νυν υπουργός ο ένας), πως όταν θα αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας θα διερευνήσουν για τυχόν ευθύνες των διοικήσεων της ΕΕΣΥΠ/Υπέρ Ταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ.
  • Η υπόθεση αφορά το “πρόβλημα” που είχε ανακύψει με την απόκλιση σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου Ευρώ, μεταξύ της πρώτης προσφοράς για την ανανέωση, επέκταση της συμφωνίας για τον υφιστάμενο βασικό μέτοχο και της δεύτερης, που διαμορφώθηκε μετά από έντονες ενστάσεις της DG Comp και επιτόπιων ελέγχων από τον ίδιο τον Tomasso Valletti στην Αθήνα και στην ενδελεχή έρευνα στοιχείων ξένου οίκου για να ακυρωθεί η πρώτη προσφορά (των ΕΕΣΥΠ και ΤΑΙΠΕΔ) και να επιβληθεί – τελικά – της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα περίπου 1,1 δισ. και ενώ ο Ιταλός παράγων εισηγείτο ως -δίκαια αποτιμώμενη- αξία κοντά στο 1,5 δισ. Ευρώ.
   Η DG Comp επέβαλε, τελικά, την υψηλότερη κατά σχεδόν ΜΙΣΟ ΔΙΣ Ευρώ προσφορά.
Ο καιρός πέρασε, διπλές εκλογές έγιναν, η Ν.Δ αναδείχθηκε ισχυρή κοινοβουλευτικά ΑΛΛΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, με αποχρώσες ενδείξεις σκανδάλου (άρα δόλου ) ακολουθείται…σιγή ασυρμάτου.
Γιατί άραγε; όπως και στην περίπτωση των αλλαγών στις διοικήσεις του Υπέρ Ταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ.
  • Έχει ενδιαφέρον πάντως, η είδηση που μας “αποκάλυψε” ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα 3 μέλη που έχει δικαίωμα να διορίζει η Ελλάδα στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ (στο γνωστό υπερταμείο δηλαδή) και τα οποία διόρισε ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σκοπεύουν να παραιτηθούν. Πρόκειται για τους κυρίους Γιώργο Ταβλά και Γιώργο Σταμπουλή αλλά και την περιβόητη κυρία Όλγα Χαρίτου στενή κομματική -και όχι μόνο- φίλη του Αλέξη Τσίπρα
Τι να υποθέσουμε, γνωρίζοντας πως ο συγκεκριμένος παράγων- και νυν υπουργός– ενημερώνεται καθημερινά από το Banks.com.gr, άρα γνωρίζει πως γνωρίζουμε.
Αντε, λοιπόν, τολμήστε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here