Μαθαίνω, πως άνθρωπος του Joseph Oughourlian είναι σε αναζήτηση πακέτων μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Παράλληλα μέσω, τουλάχιστον 2 χρηματιστηριακών, το Amber Capital απορροφά σημαντικό μέρος της προσφοράς, οσάκις αυτή βγαίνει, κυρίως, σε πτωτικές συνεδριάσεις.
Τέτοιες κινήσεις, λέγεται, πως σημειώθηκαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής όταν η μετοχή διόρθωσε από τα 1,606 € έως τα 1,552 ευρώ αλλά και σε προηγούμενες συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών. Τυπικά η συμμετοχή του Amber Capital ανέρχεται στο 5,57% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης αλλά στην αγορά θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι το συνολικό ποσοστό του fund είναι μεγαλύτερο.
Στα χέρια του Joseph Oughourlian φέρεται να κατέληξε ένα πακέτο 329 χιλιάδων μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που είχε βγει σε εκποίηση από την Eurocorp στη συνεδρίαση της 18 Μαρτίου. Το πακέτο είχε αλλάξει χέρια στα 1,52 ευρώ, σημειώνοντας πως το Amber Capital ξεκίνησε να ξανά μαζεύει μετοχές από τα χαμηλά των 1,25 ευρώ, αγοράζοντας το πακέτο που είχε βγάλει για πώληση ο Δημήτρης Κούτρας, τον Ιανουάριο.
Ο Joseph Oughourlian έχει βγάλει καλές υπεραξίες από την πώληση της συμμετοχής του Amber Capital σε τιμές πάνω από τα 2,15 ευρώ (όταν είχε πουλήσει στους Καλιτσάντσηδες) και ξανά μαζεύοντας από τα χαμηλά. Με αγορές από τα 1,25 € (τον Ιανουάριο) και την τιμή της μετοχής στα 1,556 ευρώ γράφει ήδη ένα 0,30€ ανά μετοχή. Και για να συνεχίζει να ενισχύει το ποσοστό του το πιθανότερο είναι πως βλέπει τιμές προς τα 2 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here