Νέα άνοδος για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 1,486 ευρώ που ήταν και το υψηλό ημέρας. Με συναλλαγές 433.366 μετοχών, συνολικής αξίας 635.445 ευρώ ενισχύθηκε +4,50% ανεβάζοντας σε συνολικά +19,45% το ποσοστό θετικής μεταβολής από την πρώτη συνεδρίαση του 2019. Πλέον η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου διαμορφώνεται στα 263,02 εκατ.€ , όταν η καθαρή θέση είναι σχεδόν τριπλάσια. 
Είναι προφανές, πως η διαδικασία αναδιάρθρωσης που έχει ξεκινήσει η διοίκηση Καλλιτσάντση αρχίζει να αποδίδει καρπούς πείθοντας funds, διαχειριστές και ισχυρούς ιδιώτες επενδυτές πως το “γύρισμα” του ομίλου είναι εφικτό.
Aπό τους κερδισμένους της ανοδικής επαναφοράς της μετοχής και το Amber Capital του Joseph Oughourlian. Ο δαιμόνιος εβραιοαρμένιος είχε πουλήσει το ποσοστό συμμετοχής του στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε τιμές υψηλότερες των 2,15 ευρώ (στην πλευρά Καλλιτσάντση, πριν σχεδόν 8 μήνες) για να αρχίσει να ξανά μαζεύει μετοχές λίγο πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά με αρχικές τιμές κτήσης από τα 1,20 ευρώ. Επιδίωξη του Amber Capital να συγκροτήσει ένα κριτικό μειοψηφικό ποσοστό (ακόμη και 8% του μ.κ) εκτιμώντας ότι το fair value είναι μεγαλύτερο των 350-370 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά τα 500,57 εκατ. € που αποτιμάται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι σχεδόν διπλάσια της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που σημαίνει ή ότι η μία είναι υπερτιμημένη ή η άλλη υποτιμημένη. Μερίδα διορατικών επενδυτών, μεταξύ αυτών και ο Joseph Oughourlian θεωρεί πιθανότερο ενδεχόμενο αυτό της σύγκλισης της αποτίμησης των ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και λαβαίνουν θέσεις, προσώρας δικαιώνονται καθώς για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η απόδοση είναι μόλις 0,83% από την αρχή του έτους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here