Το Amber Capital μας έγινε ευρύτερα γνωστό κυρίως με την εμπλοκή του στα της Ελλάκτωρ, όταν το fund του εβραιοαρμένιου Joseph Oughourlian έφτασε να ελέγχει το 5,20% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου.
To εν λόγω fund ήταν ένα από τα 2-3 που με την τελική επιλογή τους έκριναν την έκβαση του «εμφυλίου» Μπόμπολα-Κούτρα vs Καλλιτσάντσηδων για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ. Όπως είναι γνωστό το fund μοσχοπούλησε τη συμμετοχή του στα 2,15 ευρώ ανά μετοχή, εισπράττοντας περί τα 20 εκατ. ευρώ.
  Ακολούθησε η δραματική υποχώρηση της μετοχής φθάνοντας μέχρι τα 1,104 ευρώ (στις 28 Νοεμβρίου) με τον Δημήτρη Κούτρα να κάνει γνωστό στη συνέχεια πως αγοραστής του δικού του ποσοστού στην Ελλάκτωρ ήταν πάλι το Amber Capital. Τιμή αγοράς; στα 1,25 ευρώ ανά μετοχή. Πλέον το fund κατέχει εκ νέου σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό που φθάνει στο 5,57% του μ.κ.
     Για να μην σας ταλαιπωρώ, το Amber Capital πούλησε το 5,20% στα 2,12 ευρώ και ξανά αγόρασε στα 1,25 ευρώ. Πως σας φαίνεται; μάγκας ο εβραιοαρμένης. Πέραν αυτού όμως το ερώτημα είναι τι θα κάνει αυτή την φορά ο Joseph Oughourlian, καθώς απ΄ ότι πληροφορούμαι ενισχύει προσεκτικά την συμμετοχή του στην διάρκεια της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης έως τα 1,444 ευρώ, της 29 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here