Η HSBC Holdings σχεδιάζει να ενισχύσει το προσωπικό της μονάδας διαχείρισης πλούτου στην Κίνα σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στα υποτονικά της κέρδη, αυξάνοντας την παρουσία της εν τω μέσω των πολιτικών εντάσεων που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στο Πεκίνο και τις δυτικές κυβερνήσεις.

Η HSBC, με έδρα το Λονδίνο, η οποία αποκομίζει περισσότερο από το 50% των εσόδων της και σχεδόν το σύνολο των κερδών της στην Ασία, βρίσκεται σε ένα πολιτικό τεντωμένο σκοινί στην προσπάθειά της να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωσή των οικονομικών της μεγεθών τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα οποία τα κέρδη α’ εξαμήνου μειώθηκαν κατά 50%, η τράπεζα ενημέρωσε ότι έχει στόχο να προσλάβει 2.000 έως 3.000 διαχειριστές πλούτου εντός των επόμενων τεσσάρων ετών στην Κίνα. Οι πρώτοι 100 νέοι εργαζόμενοι έχουν ήδη ξεκινήσει στην Guangzhou και την Shanghai.

Η κίνηση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η τράπεζα αντιμετωπίζει κριτικές για τις σχέσεις με την Huawei Technologies Co. και την υποστήριξη του αμφιλεγόμενου κινεζικού νόμου για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here