Τι βλέπει τώρα ο contrarian παίκτης του Orasis;
Ήταν αρχές Φεβρουαρίου όταν, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat ξανά ήρθε στην επικαιρότητα ο George Elliot και το  fund Orasis.
Μόλις είχε βγει τότε από την ΝΙΚΑΣ (μέσω της δημόσιας πρότασης) ρευστοποιώντας την συμμετοχή του (3,7% στα 1,24 ευρώ/μτχ) εγγράφοντας μία απόδοση +50% (υπεραξία).
  •    “Επιασε στεριά, για τα καλά…” είχαν πει τότε παράγοντες, που τον γνώριζαν από την εποχή του Naftilia Asset Management, την περίοδο που έδρα του ήταν το Dubai αλλά και όταν αποφάσισε να ανοίξει γραφείο στην γενέτειρα του, Αθήνα, Οκτώβριο του 2010.
Ήταν η εποχή, που πολλά hedge funds ποντάριζαν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, ακόμη και του ενδεχόμενου επιστροφής στην δραχμή.
  •     “Εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ, πιστεύουμε θα αποτελέσει μία τεράστια επενδυτική ευκαιρία…” είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο να βγάλει λεφτά ποντάροντας στην δραχμή είχε εκμυστηρευθεί ότι “…προσωπικά, δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο…”
Από τους suis generis του funding, ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στην Societe Generale και …μοναχικός στη συνέχεια…ο 49χρονος σήμερα George Elliott έχει κάνει την στροφή του.
  •  Δεύτερο “χτύπημα” του- για το πρώτο 6μηνο- αποκτώντας το 3,57% της Dimand-κινήθηκε παράλληλα με το Latsco family office (που αποκτά το 5,35%) στον ευρύτερο χώρο “κατασκευών/αξιοποίησης ακινήτων”.
   Με συνομιλητές του να εκτιμούν, πως το “χτύπημα” θα…τριτώσει (μέσα στο 2022-και στον ίδιο ευρύτερο χώρο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here