Πτωτικά κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων γύρω από τη Συρία και της «επιθετικής» στάσης της Fed αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική, όπως αυτή προέκυψε από τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης. Παράλληλα, μαίνονται και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα, υποχωρώντας 0,82%, ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες 0,63%.

Με μικρή πτώση, 0,15%, έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, ενώ και ο S&P/ASX στην Αυστραλία υποχώρησε 0,23%. Απώλειες 0,52% κατέγραψε και ο DJ New Zealand.

Η πτώση στις ασιατικές αγορές ακολουθεί τις απώλειες της Wall Street, μετά το tweet του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για ενδεχόμενα πυραυλικά πλήγματα στη Συρία.

Παράλληλα, τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν πως οι διαμορφωτές πολιτικής εξέφρασαν μεγαλύτερη σιγουριά ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στον στόχο του 2% τον επόμενο χρόνο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο τόνος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας έδειξε πως οι εμπορικές εντάσεις με την Κίνα δεν φαίνεται πως εμποδίζουν τη Fed να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας συντήρησε τις λεκτικές εντάσεις με τις ΗΠΑ γύρω από το εμπόριο διαμηνύοντας πως «θα πολεμήσει χωρίς δισταγμό» και σημειώνοντας πως προς το παρόν δεν διεξάγονται συνομιλίες με την Ουάσινγκτον.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν.

Ειδικότερα, κράτησε το βασικό επιτόκιο στο  1,50% «λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που παραμένει εν μέσω της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας», όπως ανέφερε ο διοικητής της τράπεζας, Lee Ju-yeol μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι περιμένει η ανάπτυξη του ΑΕΠ να φτάσει το 3% το 2018, διατηρώντας αμετάβλητη την εκτίμηση του Ιανουαρίου. Για τον πληθωρισμό αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψη της στο 1,6% από 1,7% προηγουμένως.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here