Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού στον απόηχο των μακροοικονομικών στοιχείων για την Κίνα και της μείωσης των επιτοκίων που αποφάσισε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ειδικότερα η οικονομία της Κίνας παρουσίασε απροσδόκητες τάσεις επιβράδυνσης τον Ιούλιο, με τη βιομηχανική δραστηριότητα και το λιανικό εμπόριο να υφίστανται πιέσεις από την πολιτική μηδενικών μολύνσεων για τον κορονοϊό. Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) προχώρησε αιφνιδιαστικά σε μείωση του μονοετούς επιτοκίου μεσοπρόθεσμης δανειακής διευκόλυνσης (MLF) σε ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά 10 μονάδες βάσης (bps) στο 2,75% από το 2,85%.

Την Τρίτη οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα κινούνται ανοδικά με τον Shanghai Composite να προσθέτει 0,37% και τον Shenzhen να κερδίζει 0,49%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη κάτω του 0,1%.

Αντιθέτως στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχωρεί κατά 0,13%, ενώ ο Topix χάνει 0,19%, με τις μετοχές των Nissan, Honda και Toyota να διολισθαίνουν κατά περίπου 1% εκάστη.

Στην Νότια Κορέα, ο Kospi καταγράφει μικρά κέρδη της τάξης του 0,3% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται κατά 0,53%.

Στην Αυστραλία η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανέκαμψε σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της ANZ-Roy Morgan, μετά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας για αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα μες στον Αύγουστο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here