Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για συμμετοχή στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στην οποία θα λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπως επισήμανε σήμερα ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζόναθαν Κοέν (Jonathan Cohen).

Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Περίπτερο 13, που θα φιλοξενήσει την αμερικανική συμμετοχή, ο Αμερικανός αξιωματούχος, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ΗΠΑ ώς τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ ώς «την πιο σημαντική στιγμή του 2018 για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Ο κ. Κοέν, που συνοδευόταν από την Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φόνγκ (Rebecca Fong), συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo AE, Tάσο Τζήκα, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι φέτος τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ αποτελεί επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζήκας παρουσίασε τις προοπτικές συνεργασιών μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Παράλληλα, επισήμανε πως η έλευση στη ΔΕΘ μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι πρωτοπόρες διεθνώς, δίνει στη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα να προβάλλει την εικόνα της στην ευρύτερη περιοχή ως κόμβος υψηλής τεχνολογίας.

Η κ. Φονγκ, τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο υψηλό επίπεδο της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με τη ΔΕΘ-Helexpo, προκειμένου να είναι άρτια η αμερικανική συμμετοχή.

Ο κ. Κοέν είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά την οποία επισήμανε πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στη ΔΕΘ επιχειρήσεις – κολοσσοί των ΗΠΑ, καθώς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Ο ίδιος τόνισε πως στόχος είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ και ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, επισήμανε ότι για το διάστημα διεξαγωγής της ΔΕΘ έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομιλίες.

Ο κ. Μπουτάρης, από την πλευρά του, ανέφερε πως παρότι στην Ελλάδα, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το περιβάλλον εξακολουθεί να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για ξένες επενδύσεις, στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες, αναφέροντας ενδεικτικά το σχέδιο αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της πόλης, το οποίο εκπονείται από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Πρόσθεσε, δε, ότι μετά την επιτυχημένη προσπάθεια προβολής της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, στόχος της διοίκησης του δήμου είναι η ανάδειξη της πόλης και ως επενδυτικού προορισμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φονγκ, (Rebecca Fong) και ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here