Ολοκληρώνονται οι μετοχικές αλλαγές στον όμιλο, απόρροια της αποεπένδυσης του Reggeborgh.
  Στην χθεσινή συνεδρίαση (της Πέμπτης ) η πλευρά Μαρινάκη, απέκτησε μέσω 2 πακέτων 1.500.000 και 800.000 μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στα 13 ευρώ (στα 29,9 εκατ.€ η συνολική αξία της συναλλαγής) “χτίζοντας” μία θέση περίπου στο 4% του μεετοχικού κεφαλαίου.
Από την όλη διαδικασία, η πλευρά Περιστέρη συγκεντρώνει ρευστότητα ικανή για να αποκτήσει ένα επιπλέον 5,5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 32,5% του μετοχικού κεφαλαίου…
Την όλη προσπάθεια συνδράμουν χρηματοδοτικά κυρίως οι Eurobank, Εθνική.
  • Με την είσοδο της στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η πλευρά Μαρινάκη, αποκτά πρόσβαση σε έναν κλάδο που ενδιαφέρει άμεσα και την ναυτιλιακή της δραστηριότητα, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η δε πλευρά Περιστέρη μία ισχυρή στήριξη και πρόσβαση στο μηντιακό χώρο. 
Έχει προηγηθεί, ως γνωστόν, η είσοδος της πλευράς Μαριάννας Λάτση (μέσω του Latsco Hellenic Holdings) στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (με ένα 7,6%).
Το Ολλανδικό fund θα έχει μηδενίσει την έκθεση του στον όμιλο, μέχρι το τέλος Απριλίου.
Το Reggeborgh, αποχωρεί κάνοντας ένα “ταμείο” γύρω στα 150 εκατ. μέσα σε 2 χρόνια (αγοράζοντας τον Απρίλιο του 2018 μέρος του ποσοστού της πλευράς Κάμπα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here