Με ετήσιες προμήθειες, οι οποίες κυμαίνονται από 0,510% και μπορεί να φτάσουν έως και 1,432% βαρύνεται η τιτλοποίηση Frontier II που προσφάτως έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών, για την παροχή εγγύησης, ύψους 360 εκατ. ευρώ. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, για την παρεχόμενη εγγύηση, στην αρχή κάθε εκτοκιστικής περιόδου, καταβάλλεται προμήθεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, αρχής γενομένης από την ημερομηνία παροχής της εγγύησης, ως εξής:

  • Από 1 έως 3 έτη 0,510%
  • Από 4 έως 5 έτη 1,646% 
  • Από 6 έως 7 έτη 3,301% 
  • Από 8 έως 10 έτη 3,950% 
  • Από 11 έτη και πάνω 1,432%.

Η προμήθεια υπολογίζεται επί της εκάστοτε υφιστάμενης ονομαστικής αξίας των ομολόγων, με βάση τον πραγματικό αριθμό ημερών κάθε τοκοφόρου περιόδου και έτος 360 ημερών. Υπενθυμίζεται πως στον «Ηρακλή ΙΙΙ» όσον αφορά στον υπολογισμό του ύψους της αποζημίωσης (προμήθειας) που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο και αντικατοπτρίζει τους κινδύνους που αναλαμβάνει ως εγγυητής, το προεξοφλητικό επιτόκιο από 4% διαμορφώθηκε σε 6,5%, ώστε να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, ενώ, παράλληλα, επικαιροποιήθηκε και ο αναλογικός συντελεστής επιτοκιακών περιθωρίων, σε 41% καθ’ όλη τη διάρκεια επανεισαγωγής του προγράμματος.   

Πηγή: NPLconfidential.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ