Η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα συνεδριάσει στις 28-29 Φεβρουαρίου προκειμένου να πάρει την τελική της απόφαση για το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς που θα διατεθεί στο placement, ώστε την Παρασκευή 1η Μαρτίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει το «πράσινο φως» για το ενημερωτικό δελτίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι η απόφαση του ΤΧΣ να προβλέπει εύρος ποσοστού διάθεσης, με ανώτερο  το 27% .

H διοίκηση του Ομίλου Τρ. Πειραιώς έχει κάνει τη σχετική προεργασία και ήδη 30 – 35 funds – υψηλής ποιότητας- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γίνουν μέτοχοι της τράπεζας στην έκδοση την οποία θα διενεργήσει το ΤΧΣ πουλώντας κομμάτι του μεριδίου (έως και 27%) στην τράπεζα.

Συνταξιοδοτικά ταμεία και μακροπρόθεσμοι επενδυτές φαίνεται να ενδιαφέρονται να γίνουν μέτοχοι της τράπεζας ή και να μεγαλώσουν την συμμετοχή τους σε αυτήν.

Την 1η Μαρτίου αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού φυλλαδίου της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οπότε και θα δημοσιευτούν όλα τα στοιχεία του ενημερωτικού και θα γνωρίζει το επενδυτικό κοινό με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία της έκδοσης.

Την ίδια ημέρα επομένως θα ληφθεί και η απόφαση για το ποσοστό που θα περάσει μέσω της έκδοσης σε νέα χέρια.

Μέχρι τότε όπως φαίνεται όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Το πρώτο σενάριο θέλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να διατηρεί ένα ποσοστό της τράπεζας στο χαρτοφυλάκιό του και επομένως σε αυτήν την περίπτωση η έκδοση δεν θα ξεπεράσει το 20%.

Γιατί να γίνει αυτό;

Επειδή παράγοντες και αναλυτές πιστεύουν πως η τιμή της μετοχής θα ανέβει περαιτέρω και το Ταμείο θέλει να επωφεληθεί της ανόδου.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το Ταμείο να πουλάει και το 27% που κατέχει στην τράπεζα.

Γιατί να συμβεί αυτό; Γιατί δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το Ταμείο να εμποδίζει την πλήρη ιδιωτικοποίηση μιας τράπεζας για ένα μικρό ποσοστό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ