Οι κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι σχέσεις που θα έχει με τους πιστωτές θα προσδιορίσουν τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πρόσφατη παροχολογία Τσίπρα στην οικονομία.

Αυτό επισημαίνει ο οίκος Fitch σε νέα έκθεσή του για τις πιστωτικές προοπτικές των ευρωπαϊκών χωρών.

Παράλληλα ο οίκος εξηγεί γιατί η αξιολόγηση “ΒΒ-” που δίνει στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την μακροοικονομική εικόνα της χώρας, ενώ αναφέρει ποιες εξελίξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση του rating της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η επόμενη προγραμματισμένη αξιολόγηση του οίκου για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον οίκο Fitch,  τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας συνεχίζουν να βελτιώνονται ωστόσο οι προεκλογικές παροχές τις οποίες εφάρμοσε η κυβέρνηση Τσίπρα και οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, θέτουν σημαντικούς δημοσιονομικούς κινδύνους. Επιπρόσθετα, οι παροχές αυτές αυξάνουν την αβεβαιότητα γύρω από τη μεσοπρόθεσμη στάση πολιτικής της χώρας. Εάν αυτό το πακέτο μέτρων οδηγήσει σε μια μεταβολή διαρκείας στην δημοσιονομική θέση της χώρας θα εξαρτηθεί εν μέρει από τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους επίσημους πιστωτές καθώς και από την κατεύθυνση πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Fitch.

Όπως αναφέρει, η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων, τη μείωση της γραφειοκρατίας καθώς και την εισαγωγή μέτρων για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here