Με έκπτωση (discount) 25% διαπραγματεύονται οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, λέει η Eurobank Equities και δίνει τιμές- στόχους με σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Επισημαίνει μάλιστα τη σημαντική πρόοδο στα στρατηγικά τους σχέδια που δίνει ισχυρό μήνυμα στην αγορά, ενώ εκτιμά ότι οι χαμηλές αποτιμήσεις των μετοχών τους αφήνουν περιθώρια σημαντικής ανόδου.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Eurobank Equities δίνει τις εξής τιμές- στόχους:

Αlpha Bank: Σύσταση Ηold με τιμή στόχο στα 1,37 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 3,48 ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 1,84 ευρώ

Η χρηματιστηριακή, προτιμά την Εθνική λόγω ελκυστικής αποτίμησης σε σχέση με τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, αλλά βλέπει θετικές προοπτικές στο σύνολο των ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σε νέα της έκθεση διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στην παρούσα φάση εμπεριέχουν πλέον κάποιο συντηρητισμό.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι ταχεία υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων μετασχηματίζει τους ισολογισμούς και τις λειτουργίες των τραπεζών, ενώ δίνει ταυτόχρονα ισχυρό μήνυμα στην αγορά για την αποφασιστικότητά τους να επιστρέψουν στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Έτσι επισημαίνει ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται με discount περίπου 25% συγκριτικά με τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, και εκτιμά ότι προοπτικές κερδοφορίας τους δείχνουν ότι είναι πιθανή μια περαιτέρω σύγκλιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here