Έχει περάσει, σχεδόν, ένας μήνας από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιο στήριξης της Aegean και για τη μετοχή της εταιρείας έχει “τρέξει” μία απόδοση +31,75% μετά και το χθεσινό, νέο άλμα, με +4,15% στα 5,27 ευρώ. 
  Πλέον η αποτίμηση της εταιρείας ανακάμπτει, στα 376,4 εκατ. ευρώ, η απόδοση του εταιρικού ομολόγου πλησιάζει, και πάλι, προς το 100 (είχε διορθώσει έως το 55 , στο meltdown του Μαρτίου) καθώς η αγορά προεξοφλεί την επιστροφή του κλάδου, της αεροπορικής εταιρείας στην κανονικότητα.
  •    Αλλά και το σχέδιο με τα 60+60 εκατ.€, από την πλευρά του Δημοσίου συν τα 60% που έχει ανακοινωθεί πως θα εισφέρουν οι βασικοί μέτοχοι. 
   Ωστόσο έχει περάσει, σχεδόν, ένας μήνας και η αγορά δεν γνωρίζει ακόμη εάν και τι έχει γίνει με το σχέδιο-πρόταση της Αθήνας προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν.
  Χριστούγεννα την επόμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες τα γραφεία κλείνουν και ακόμη στο χρηματιστήριο οι επενδυτές δεν έχουν πληροφόρηση για κάτι τόσο ουσιώδες.
   Προφανώς η απάντηση της Κομισιόν, προεξοφλείται πως θα είναι θετική και πως άλλωστε όταν έχουν δοθεί δισ σε Lufthansa, AirFrance/KLM κ.λ.π ευρωπαϊκές αεροπορικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here