Αμέσως μετά την αποψινή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μια μεγάλη πολιτική και επιχειρηματική αποστολή, ξεκινούν ένα σημαντικό πολυήμερο ταξίδι στην μακρινή Ινδία, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Η τεράστια αγορά της Ινδίας του 1,38 δισεκατομμυρίου κατοίκων δείχνει διάθεση για εξωστρέφεια αναζητώντας προσβάσεις στην Ευρώπη και η Ελλάδα δείχνει πρόθυμη να προσφέρει βάση και πύλη εισόδου πάνω σε βάσεις αμοιβαίου συμφέροντος. 

Η αποστολή διοργανώθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, έχει απώτερο σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών σε ένα ευρύ πλαίσιο τομέων, ξεκινώντας από την ενέργεια, την τεχνολογία, τη ναυτιλία, τη φαρμακοβιομηχανία, τον βιομηχανικό εξοπλισμό, τα τρόφιμα και ποτά, τον τουρισμό, τις κατασκευές και το real estate έως και την οπτικοακουστική βιομηχανία.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι 71 ομίλων, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Dynacom Tankers Γιώργος Προκοπίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife FFH Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου Μυτιληναίος, πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Καλλίνικος Καλλίνικος της Goldair, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Κωνσταντίνος Μπήτρος (Steem – HIG),Δ. Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ), Αγ. Σμπώκου (Phaea) κ.ά.

Στα αποτελέσματα της “Ινδικής εκστρατείας” ξεχωρίζουν οι συμφωνίες που θα υπογράψουν η Eurobank και η Eurolife με την σημαντική συμβολή του Ινδικής καταγωγής μεγαλομετόχου τους Prem Watsa της Fairfax Holdings.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ