Η αποδοχή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% “λύνει” τα χέρια της διοίκησης για τις επόμενες κινήσεις, που έχει σχεδιάσει.

H μεγάλη τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν μπαίνει σε μια νέα εποχή, έπειτα από την επιτυχή έκβαση της Δημόσιας Πρότασης της ΤΙΤΑΝ Cement International SA (TCI) και για τις δύο κατηγορίες μετοχών, γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισιού από τις 23 Ιουλίου 2019, καθώς και για τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο.

  • Το ποσοστό αποδοχής των κατόχων κοινών και των κατόχων προνομιούχων μετοχών ξεπέρασε το 90% του κοινού και του προνομιούχου κεφαλαίου της Τιτάν με αποτέλεσμα τα δικαιώματα αγοράς και εξόδου να μπορούν να ασκηθούν και για τις δύο κατηγορίες μετοχών της εταιρείας.

   Ήδη εγκαίρως το “Β” σας είχε ενημερώσει πως ” θα πετύχουν- κατά πως φαίνεται-  τον στόχο του 90% οι άνθρωποι της ΤΙΤΑΝ. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η ανταπόκριση μετόχων, funds κ.λ.π ήταν ικανοποιητική. Στο Χρηματιστήριο η αποδοχή είναι επίσης ορατή.

  Η διοίκηση της ΤΙΤΑΝ μπορεί να χαμήλωσε τον πήχη για την αποδοχή της δημόσιας πρότασης στο 75% πλην όμως το όριο που την ενδιαφέρει είναι το 95% και βεβαίως η κάλυψη του. Αυτό γιατί κύρια αγορά διαπραγμάτευσης για τον «νέο ΤΙΤΑΝα» θα είναι πλέον το Euronext των Βρυξελλών και εκεί θα δοθεί το μεγαλύτερο βάρος από επενδυτικής -και όχι μόνον- πλευράς.
   Τα τελευταία 24ωρα γίνεται συντονισμένη δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους και στα κεντρικά της Νέας Φιλαδέλφειας επικρατούσε χθες νωρίς το απόγευμα συγκρατημένη αισιοδοξία.
 Το www.banks.com.gr να επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο ζήτημα για έναν εισηγμένο όμιλο της ιστορίας και του μεγέθους της ΤΙΤΑΝ, των Παπαλεξόπουλου και Κανελλόπουλου.
  •       Πλέον το σύνολο των μετοχών της ΤΙΤΑΝ θα μετατραπούν σε μετοχές της TCI, που θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες και ως αγορά κύριας διαπραγμάτευσης το Euronext.
  •       Πρακτικά οι υπόλοιποι μέτοχοι, οι οποίοι δεν μετέτρεψαν τις μετοχές τους θα κληθούν να επιλέξουν εάν θα τις μετατρέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον ή αν θα τις ρευστοποιήσουν στα τιμήματα, που έχουν ανακοινωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here