Ανεβαίνει το (προ)εκλογικό «θερμόμετρο» και στην Ξενοφώντος. Για τον Ιούνιο προγραμματίζονται μεν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, αλλά με την παράδοση να θέλει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να συμφωνούν σε μία και μόνη υποψηφιότητα. Τουλάχιστον αυτό συνέβη τις δύο φορές με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. 

Ωστόσο, φέτος, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και απέναντι στην υποψηφιότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου αντιπαρατέθηκε αυτή της Ιουλίας Τσέτη. Οι διεργασίες στο παρασκήνιο παραπέμπουν σε αμφίρροπη αναμέτρηση, με την επικεφαλής του Ομίλου Φαρμακευτικών Εταιρειών Τσέτη να επιμένει στη διεκδίκηση της θέσης, έχοντας ως πλεονέκτημα την τάση που διαμορφώνεται διεθνώς για το «γυναικείο φύλο». 

Το ενδιαφέρον στη διελκυστίνδα Θεοδωρόπουλου-Τσέτη είναι πως ο νυν πρόεδρος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επιθυμεί και μια τρίτη θητεία. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, φέρεται να δέχεται εισηγήσεις πιο μετριοπαθών μελών-επιχειρηματιών να ζητήσει ανανέωση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος… σχίσματος στο εσωτερικό του Συνδέσμου. Επιχειρηματικές πηγές (μέλη του ΔΣ) επικαλούνται και τις ευρωεκλογές –που προηγούνται χρονικά– του ΣΕΒ, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει και για τις ισορροπίες στην Ξενοφώντος.

Η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ