Οι τιμές του καφέ διαπραγματεύονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014, την ώρα που η ανησυχία για την επερχόμενη παραγωγή της Βραζιλίας μετά τα φαινόμενα ξηρασίας και παγετού είναι έκδηλη.

Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά ασταθής για την αγορά του καφέ.  Η αστάθεια αυτή οφείλεται εν πολλοίς στις εξελίξεις που αφορούν τα καιρικά φαινόμενα στη Βραζιλία. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή είχαν αντίκτυπο σε πολλές άλλες καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων του καλαμποκιού και της ζάχαρης. Ωστόσο, ο αντίκτυπος στον καφέ Arabica ήταν εξαιρετικά σημαντικός, γεγονός που ώθησε τις τιμές πάνω από τα 2$/450 γρ. και στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014.

Η Βραζιλία δεν έχει βρεθεί φέτος αντιμέτωπη μόνο με τα φαινόμενα παγετού, αλλά και με συνθήκες ξηρασίας. Για τον λόγο αυτό, εκφράζονται ανησυχίες ότι μεγάλες εκτάσεις καφεόδεντρων υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην παραγωγή την επόμενη σεζόν. Αντίστοιχα, η ξηρασία αναμένεται να επιβαρύνει την επερχόμενη συγκομιδή, αν και η έκταση των απωλειών θα εξαρτηθεί από τα επίπεδα βροχοπτώσεων κατά την περίοδο των βροχών.

Περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here