Μεγάλο μέρισμα θα πάρουν οι μέτοχοι των ΕΛΠΕ το οποίο θα περιλαμβάνει 128 εκ. ευρώ από την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών αλλά και σημαντική επιστροφή κερδών στους μετόχους για την καλή χρήση του 2021 όπως εξελίχθηκε η χρονιά.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας με τους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Α. Σιάμισιης ο οποίος θύμισε την πρόθεση της εταιρίας να επιστρέψει στους μετόχους το 50% από τα κεφάλαια της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί ενδιάμεσο μέρισμα καθώς ο Όμιλος είναι σε διαδικασία μετασχηματισμού.

Το θέμα όμως για τα ΕΛΠΕ είναι ότι έφυγε μεν η ΔΕΠΑ Υποδομών, παραμένει όμως η ΔΕΠΑ Εμπορίας και ο Όμιλος θέλει να τελειώνει με το μερίδιό του εκεί. Με αφορμή αυτό έγινε και η αναφορά της διοίκησης, ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα σε σχέση με την παρουσία του ομίλου στον κλάδο του φυσικού αερίου.

Πρέπει να εστιάσουμε σε μία από τις επενδύσεις μας (ΔΕΠΑ Εμπορίας και Elpedison)  δεν μπορούμε να τρέχουμε δύο εταιρείες στον ίδιο κλάδο, είπε ο κ. Σιάμισιης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here