• «Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον»
Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος της Google Cloud International Adaire Fox – Martin, ανακοίνωσε το νέο επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου για την Ελλάδα που θα συνεισφέρει μέχρι το 2030 συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο ελληνικό ΑΕΠ δημιουργώντας παράλληλα 19.400 νέες θέσεις εργασίας.
  • «Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα Cloud Region της Ελλάδας»
απάντησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι
  • «οι επενδύσεις αυτές αναβαθμίζουν την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη της αξιοποίησης κεφαλαίων».

Η Google έχει θέσει την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού της σχεδίου τη δημιουργία νέων υποδομών cloud, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις ταχύτητες που προσφέρει στους πελάτες της.

Το Google Cloud εξαλείφει την ανάγκη των πελατών να κατέχουν ή να λειτουργούν τα φυσικά κέντρα δεδομένων και τους διακομιστές οι ίδιοι, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη 700.000 και πλέον πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην Ελλάδα

Η Google πρόκειται  επίσης να δημιουργήσει 2 Κέντρα Αριστείας για Τεχνητή Νοημοσύνη και Αειφορία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, διοχετεύοντας παράλληλα 1 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες δράσεις.

Παράλληλα, η Google ενισχύει τη συνεργασία της με τα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων ανάδειξης του πολιτισμού της Ελλάδας. 

Στο σχέδια της Google, κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει και η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων που θα αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας.

Προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού ή επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και προγράμματα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, βρίσκονται στους βασικούς στόχους του πολυεθνικού κολοσσού.

Η ταχύτερη υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud της Google από τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα θα επιτρέψει την εξοικονόμηση κόστους και τον μετριασμό των αναληφθέντων κινδύνων, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τη μεγαλύτερη επεκτασιμότητα.

Ως εκ τούτου, αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας του ιδιωτικού τομέα, υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και διευκολύνοντας την αποτελεσματικότερη παροχή δημόσιων υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες cloud της Google θα μπορούσαν επίσης να υποστηρίξουν ευρύτερα οφέλη, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων γύρω από τη βιωσιμότητα, η καλλιέργεια καινοτομίας για την επίτευξη κοινωνικού αντίκτυπου και η υποστήριξη της ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here