Παρουσία του Πρωθυπουργού, η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοινώνει σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα φιλόδοξα σχέδια της για την ελληνική αγορά.

H Πρόεδρος της Google Cloud International Adaire Fox – Martin

H Πρόεδρος της Google Cloud International Adaire Fox – Martin και η Πρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google Πέγκυ Αντωνάκου θα ανακοινώσουν την εξέλιξη του Google Cloud στην Ελλάδα και το πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων.

  •  Ενδιαφέρον όμως έχει ο ευρύτερος γεωπολιτικός πόλεμος που εξελίσσεται στον χώρο των υποβρυχίων καλωδίων που μεταφέρουν δεδομένα από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη και τα οποία κάπου πρέπει να αποθηκευτούν (data center).

Η σημαντική επένδυση της Google , συμβάλει και στην περιφερειακή αναβάθμιση της Ελλάδας.

Σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό της Microsoft για τη δημιουργία τριών data center σε Σπάτα και Κορωπί, την επένδυση της Amazon Web Services για τη δημιουργία εγκατάστασης τοπικής ζώνης, αλλά και την επένδυση της Lancom με το Balkan Gate Crete , στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ελλάδα μετατρέπεται από ουραγός, σε πρωταγωνίστρια του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη Τρίτη, ο άλλος μεγάλος πολυεθνικός κολοσσός Amazon θα ανακοινώσει στη Νάξο  νέες επενδύσεις στον χώρο της ψηφιακής οικονομίας (Naxos Smart Island) αλλά και του (δορυφορικού) ίντερνετ.

Σήμερα, η μονάδα Cloud της Google θα παρουσιάσει τις επενδύσεις της  σε data center αλλά και την έναρξη λειτουργίας  θυγατρικής της στην Ελλάδα.

 

  • « Είναι μια σημαντική στιγμή για την Google στην Ελλάδα, με στόχο την ανακοίνωση σημαντικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας».

Την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν επιλέξει και οι άλλοι δύο κορυφαίοι τεχνολογικοί κολοσσοί, η Microsoft και η Amazon Web Services για τη δημιουργία data centers και έναρξη τοπικής παροχής υπηρεσιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι κινήσεις αυτές, μαζί με αντίστοιχες από άλλες εταιρείες όπως οι Cisco, Pfizer κλπ αποτελούν βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την επιτυχία της πολιτικής της στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων υψηλού προφίλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here