Τα μήλα «ZAGORIN», που καλλιεργούνται στις πανέμορφες πλαγιές του Πηλίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, ξεκίνησαν ήδη να κυκλοφορούν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στις Κεντρικές Λαχαναγορές της χώρας, ενώ από την εβδομάδα που ήδη εξελίσσεται βρίσκονται σε όλα τα ράφια μαναβικής των γνωστών αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ και των Φρουταγορών.

Η συγκομιδή συνεχίζεται, με τη Διοίκηση, τα μέλη και τα στελέχη του παλαιότερου εν λειτουργία στην Ελλάδα Αγροτικού Συνεταιρισμού, να εύχονται να διατηρηθούν ομαλές οι καιρικές συνθήκες ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερες ζημιές.

Ωστόσο ένας σφοδρός άνεμος τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στα ορεινότερα της Ζαγοράς, έπληξε συγκεκριμένες καλλιεργητικές περιοχές με αποτέλεσμα απώλεια ποσοτήτων προς συγκομιδή. Σε γενικές γραμμές όμως, εκτός αυτών των σημείων, δεν έχουν προκύψει προς το παρόν γενικότερα προβλήματα στην παραγωγή από τα φυσικά φαινόμενα.

Δεδομένης της αυξημένης παραγωγής αλλά κατά κύριο λόγο της συγκυρίας με τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, ο Συνεταιρισμός τιμά την διαχρονική υποστήριξη των καταναλωτών, έχοντας παράλληλα πάντα ως στόχο την οικονομική επιβίωση των παραγωγών μελών του. Ειδικά για φέτος, αποφασίστηκε μια κίνηση που αναμένεται να εκτιμηθεί ανάλογα… Παρά την ραγδαία αύξηση στα καλλιεργητικά κόστη που επωμίζονται οι παραγωγοί ατομικά αλλά και στα κόστη διαχείρισης της παραγωγής που συνολικά η επιχείρηση καλείται να καλύψει, μείωσε τη τιμή χονδρικής, παρότι τη διατηρούσε σε σταθερό εύρος για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο Συνεταιρισμός, όλα αυτά τα χρόνια, της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας μετά το 2009, αλλά και της πανδημίας που είχε περιθώριο μεγαλύτερων αυξήσεων, προτίμησε να κινηθεί σε συγκεκριμένο εύρος τιμολογιακής πολιτικής, ώστε να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με το χονδρεμπορικό δίκτυό του αλλά και με τους καταναλωτές. Φέτος πρόκειται να προκύψει χαμηλότερη από τη συνήθη τιμή λιανικής, ώστε οι καταναλωτές να συνεχίσουν να επιλέγουν τα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, παρά τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν από τη γενικότερη κατάσταση.

Η δήλωση του διευθυντή του Συνεταιρισμού:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here