Ισχυροί αγοραστές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ (υπό)στηρίζουν την άνοδο.
Άκρως ενθαρρυντική η ενεργότατη παρουσία ισχυρών funds σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, στην χθεσινή συνεδρίαση. Συναλλαγές 345.441 μετοχών, αξίας 3,799 εκατ. στον ΟΤΕ και 187.542 μετοχών, αξίας 1,622 εκατ. στον ΟΠΑΠ. Με άνοδο +2,29% στα 11,16 € που ήταν και υψηλό ημέρας ο ΟΤΕ, με άνοδο +2,09% στα 8,78 € επίσης υψηλό ημέρας ο ΟΠΑΠ δείχνοντας την δυναμική αμφοτέρων των blue chips.
Με απόδοση +17,23% από την αρχή του έτους για τη μετοχή του ΟΤΕ και με +15,60% για του ΟΠΑΠ στο ίδιο διάστημα είναι φανερό πως τα ξένα funds αυτά που χάνουν από την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των τραπεζικών (στο μείον -12,90% ο κλαδικός δείκτης) τα υπέρ καλύπτουν από τις τοποθετήσεις τους στο συγκεκριμένο δίδυμο.
 Επενδυτικές θέσεις που εξηγούνται απόλυτα, από την στιγμή που αμφότεροι οι όμιλοι παράγουν αυξημένες κεφαλαιακές ροές και διανέμουν υψηλά μερίσματα. Προεξοφλώντας μάλιστα, πως ΟΤΕ και ΟΠΑΠ θα μοιράσουν φέτος ακόμη μεγαλύτερο μέρισμα τι το ποιο φυσιολογικό να επιλέγουν εισηγμένες με αυξημένη μερισματική απόδοση και σημαντικές χρηματιστηριακές αποδόσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Υπολογίστε, πόσα χρόνια θα χρειαζόταν ένα passive fund για να βγάλει απόδοση διψήφια μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα εάν τοποθετούνταν σε σταθερούς τίτλους, καταθετικά και ανάλογα προιόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here