Γυρίζει σελίδα” από τις 2 Μαΐου η εισηγμένη, καθώς εμφανίζεται με την νέα επωνυμία της AVAX/ΑΒΑΞ και χωρίς τα…βαρίδια που της είχαν προσδέσει οι Paraskevaides η πλευρά των Joannou/Ιωάννου έχει πλέον τις δυνατότητες να οδηγήσει σε συμμάζεμα το μαγαζί.
Ήδη η αγορά τις τελευταίες συνεδριάσεις αποτιμά θετικά αυτή την εξέλιξη, με τη μετοχή να “τρέχει” χθες με ένα 7,49% στα 0,4375 ευρώ.
Το deal που έκλεισε στην Κύπρο (κατασκευή σε κοινοπραξία με τον όμιλο ΓΕΚ ξενοδοχείου και καζίνο στην Λεμεσό, έργο κατ΄αρχήν 250 εκατ. ) είναι όντως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της επαναφοράς στην κανονικότητα.

(Από αριστερά προς δεξιά) ο κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος και ο κ. Κωνσταντίνος Κουβαράς, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της AVAX

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 20 εκατ.€ , που καλύπτεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από την πλευρά του Χρήστου Ιωάννου ένα δεύτερο ενώ στα σκαριά είναι και οι κινήσεις για την αναδιάρθρωση μέρους των υψηλών υποχρεώσεων της. Παράλληλα 2-3 projects είναι στο στάδιο των συζητήσεων με το ένα εξ΄ αυτών σχεδόν ώριμο για να ανακοινωθεί. 
Τα 33,97 εκατ.€  της αποτίμησης, παρ΄ όλα τα σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να διαχειριστεί και μάλιστα γρήγορα η διοίκηση, δεν είναι πολλά. Εάν δε συγκριθούν με τα 521,25 της ΓΕΚ και τα 291,34 εκατ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ χρήζουν βελτίωσης. Ένα fair value θα το έβλεπα- με την  προϋπόθεση πως θα ευοδωθούν 2-3 ενέργειες της διοίκησης- προς τα 50 εκατ. ευρώ. Συντηρητικά πράγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here