Μία συμμαχία με ενδεχόμενες προεκτάσεις.
ΤΕΡΝΑ με J&P Αβαξ από κοινού στην διεκδίκηση ενός από τα μεγαλύτερα projects που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία στην Κύπρο.

Ο λόγος για το πρώτο πολυθεματικό καζίνο resort που θα ανεγερθεί στο Ζακάκι στη Λεμεσό. Το City of Dreams Mediterranean που προωθεί η κινεζική Melco Resorts με έδρα το Χονγκ Κονγκ είναι ένα έργο με αρχικό κόστος κατασκευής που ξεπερνά το ΜΙΣΟ ΔΙΣ (550 εκατ. ) ευρώ και η συμβολή του στην κυπριακή οικονομία υπολογίζεται πως θα εισφέρει στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του περί τα 700 εκατ.
Τεράστια μεγέθη, με βάση το ΑΕΠ της Κύπρου, μας δίνει μία…πρόγευση τι θα μπορούσε να γίνει και για την ελληνική οικονομία από την στιγμή που θα ξεκινούσε η υλοποίηση του project του Ελληνικού.

Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης και αφορά μία άλλη μεγάλη, πολύ κουβέντα.

Στο δια ταύτα: Σε αυτή την φάση, για τους γνωρίζοντες τα του κλάδου η J&P ΑΒΑΞ, δηλαδή Χρήστος Ιωάννου και ΤΕΡΝΑ, δηλαδή Γιώργος Περιστέρης έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι και έχουν ΗΔΗ συμφωνήσει να διεκδικήσουν από κοινού ένα τόσο μεγάλο project.

Εξηγείται έτσι η επιμονή του Χρήστου Ιωάννου να καλύψει σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της  J&P ΑΒΑΞ, τον νέο “εμφύλιο” μεταξύ ΙωάννουΠαρασκευαίδη (πλούσιο το ρεπορτάζ του Banks.com.gr) αλλά και τον βαθμό ευελιξίας που έχει αποκτήσει πλέον ο Γιώργος Περιστέρης.
Παράγων, βαθύς γνώστης του κλάδου, με συμβούλευσε να κρατήσω πολύ καλά στα υπόψη μου αυτή την κοινή εμφάνιση ΤΕΡΝΑ- J&P ΑΒΑΞ στην Κύπρο. Και ακριβώς αυτό κάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here