Ελάχιστοι μικρομέτοχοι και πάρα πολλά στελέχη διοίκησης της ΙΝΤΡΑΛΟΤ συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι, στην Παιανία, στο “Κέντρο Καινοτομίας” του Ομίλου, για την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Το κλίμα της είχε σχεδιαστεί να είναι “εορταστικό” και “χαρούμενο” μετά το απρόσμενο δώρο της Αμερικανικής Δικαιοσύνης με την την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για νομιμοποίηση του αθλητικού στοιχήματος που δημιουργεί βάση για προσδοκίες.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της INTRALOT Σ. Κόκκαλης, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την INTRALOT στην αμερικανική αγορά είναι τεράστιες και η εταιρεία έχει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς οι λοταρίες με τις οποίες συνεργάζεται θα είναι μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν άδειες αθλητικού στοιχήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη μέσα σε πέντε χρόνια το αθλητικό στοίχημα θα έχει εξαπλωθεί σε 32 πολιτείες και θα είναι μια αγορά αξίας που ανέρχεται σε μικτά κέρδη στα 20 δισ. δολάρια και τζίρο 300 δισ. δολάρια στην πλήρη ανάπτυξή της σε όλες τις πολιτείες.

Η INTRALOT έχει επενδύσει μέχρι στιγμής 400 εκατ. ευρώ στην αγορά των ΗΠΑ, το μερίδιό της φτάνει στο 11% και διαθέτει 14 συμβόλαια σε 12 πολιτείες, με βασική δραστηριότητα την παροχή υπηρεσιών στις λοταρίες.

Ο κ. Κόκκαλης επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των μετόχων για τις εξελίξεις στην Τουρκία όπου η Intralot μαζί με τη Turkcell διαχειρίζονται το αθλητικό στοίχημα, βάσει ενός 10ετούς συμβολαίου που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο.

Έχει γίνει προεργασία διαβεβαίωσε ο κ. Κόκκαλης ώστε να παραταθεί το συμβόλαιο σε μια πολύ δυναμική αγορά όπως είναι η Τουρκική με νεαρό ηλικιακά πληθυσμό και πολύ καλή σχέση με τις νέες τεχνολογίες.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της INTRALOT, στον απόηχο των πρόσφατων πιέσεων προς τη μετοχή της, ενέκρινε την αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Στο πλαίσιο αυτό οι μέτοχοι ενέκριναν το νέο πρόγραμμα να έχει ισχύ έως τις 15 Μαΐου 2020 και εύρος τιμών από 0,30 ευρώ (κατώτατη) έως 12 ευρώ (ανώτατη) τιμή μέχρι ύψους 10% των μετοχών της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here