Πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες περιλαμβάνει η ανακοίνωση του Folli Follie Group, για την επίτευξη της πρώτης συμφωνίας με ομολογιούχους, με βάση την οποία προβλέπεται η αναδιάρθρωση του χρέους (μέσω του σχετικού άρθρου του Πτωχευτικού Δικαίου.
    Στο δια ταύτα:
          – το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του FF Group θα μεταβιβαστεί σε νεοσυσταθείσα εταιρεία (AssetsCo) που θα ανήκει εξ΄ ολοκλήρου στους πιστωτές της εταιρείας κατά την κύρωση της Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης,
           – οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με κοσμήματα, μόδα, καλλυντικά, καταστήματα και multi stores μεταφέρονται σε νεουσταθείσα εταιρεία (ΟpsCo). Kατά την ολοκλήρωση του 49% του εκδιδόμενου μετοχικού κεφαλαίου της OpsCo θα ελέγχονται από την AssetsCo, ενώ το υπόλοιπο 51% θα το κατέχει το Folli Follie Group.                  
  •  Ωστόσο, στην σχετική ανακοίνωση ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά, εάν στα νέα σχήματα θα συμμετέχουν, είτε άμεσα είτε…έμμεσα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
  • Μήπως, κάποιο από τα νέα σχήματα πρόκειται να λειτουργήσει, μεταβατικά, για την επάνοδο της οικογένειας στα επιχειρηματικά πράγματα;
Οι αναλυτές διατηρούν φυσικά πολλές επιφυλάξεις, ειδικά μετά την έκπληξη, τις αντιδράσεις και την αίσθηση που προκάλεσε σε επιχειρηματικούς, επενδυτικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους το τελευταίο άρθρο του “Β”, για την επάνοδο των Κουτσολιούτσων.
Με την βεβαιότητα, πως θα επανέλθουμε…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Kατά την ολοκλήρωση του 49% του εκδιδόμενου μετοχικού κεφαλαίου της OpsCo θα ελέγχονται από την AssetsCo, ενώ το υπόλοιπο 51% θα το κατέχει το Folli Follie Group.

    Απλό. Οι σημερινοί μέτοχοι (και η οικογένεια) θα κατέχουν το 51% της νέας εταιρίας. Είναι ξεκάθαρη η ανακοίνωση. Π.Χ. παλαιός μέτοχος με 1000 μετοχές της ΦΦΓΚΡΠ θα έχει (μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες) 510 νέες μετοχές της OpsCo.

    Κουτσολιούτσος πριν 35.06% ήτοι 23.472.042 μετοχές. Στην νέα εταιρία θα έχει 11.970.741.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here