• «Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες»

ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το ομόφυλα ζευγάρια.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν βουλευτές από τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς.

Αντίθετα, κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Ψήφισαν 254 από τους 300 βουλευτές, με 176 να ψηφίζουν «ΝΑΙ», 76 «ΟΧΙ» και 2 να δηλώνουν «Παρών». Κάτι που σημαίνει πως 46 βουλευτές απείχαν.

Πρώτο θέμα έκανε την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, η Βρετανική εφημερίδα Guardian στην ιστοσελίδα της.

  • « Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου»

Tο κείμενο του Guardian

“Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποίησε τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, παρά την αντίθεση των εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Ο νέος νόμος αναγνωρίζει τα γονικά δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά δεν θα επιτρέπει ι στους ομοφυλόφιλους να αποκτήσουν βιολογικά παιδιά μέσω παρένθετων μητέρων στην Ελλάδα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι ενώ οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν με τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, απορρίπτουν την επέκταση της γονικής μέριμνας μέσω παρένθετης μητρότητας σε ζευγάρια ανδρών.

Το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου επιτρέπεται στην Ελλάδα από το 2015. Αλλά αυτό παρείχε νόμιμη κηδεμονία μόνο στους βιολογικούς γονείς των παιδιών στις εν λόγω σχέσεις, με αποτέλσσμα να υπάρχει νομικό κενό για τα δικαιώματα των συντρόφων τους.

Η κύρια αντίθεση στο νέο νομοσχέδιο προέρχεται από την παραδοσιακή Εκκλησία της Ελλάδος – η οποία επίσης αποδοκιμάζει πολιτικό γάμο και στους ετερόφυλους”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ