* Η Υπηρεσία Αμυντικού Υλικού της Λιθουανίας (DMA) υπέγραψε συμφωνία με τον Ολλανδικό Οργανισμό Προμηθειών COMMIT (Commando Materiaal & IT) για τα ραντάρ Ground Master 200 Multi-Mission Compact (GM200 MM/C) της Thales.
* Τα ραντάρ θα υποστηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις της Λιθουανίας, παρέχοντας ενισχυμένη επίγνωση της κατάστασης, επιχειρησιακή υπεροχή, υποστήριξη πυρός και δυνατότητες εντοπισμού θέσης οπλικών συστημάτων,
* Η Thales, η καταξιωμένη ευρωπαϊκή ηγέτιδα εταιρεία στην ενσωμάτωση συστημάτων, συνδράμει στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας των κρατών και υποστηρίζει τις χώρες του ΝΑΤΟ στην αποστολή τους να προστατεύουν τους αιθέρες.

Οικοδομώντας πάνω στην ισχυρή διεθνή συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, καθώς και στους διμερείς στρατηγικούς και αμυντικούς δεσμούς, η Υπηρεσία Αμυντικού Υλικού της Λιθουανίας (DMA), υπέγραψε συμφωνία με τον Ολλανδικό Οργανισμό Προμηθειών COMMIT για την απόκτηση των ραντάρ Ground Master 200 Multi-Mission Compact (GM200 MM/C) της Thales.

Σχεδιασμένο για τις σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις, το GM200 MM/C, παρέχει ακριβή εντοπισμό, παρακολούθηση και ταξινόμηση εναντίον όλων των σημερινών και πιθανών μελλοντικών απειλών ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Προσφέρει στους χειριστές των ραντάρ περισσότερο χρόνο στο στόχο για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τις εισερχόμενες απειλές χάρη στην τεχνολογία 4D AESA νέας γενιάς*. Το σύστημα εντοπίζει αυτόματα τα ίχνη, ταξινομεί αεροσκάφη, πυραύλους, ελικόπτερα, πολλαπλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) και ρουκέτες, πυροβόλα και όλμους (RAM) και είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στην εναέρια επιτήρηση, την αεράμυνα και τον εντοπισμό θέσης οπλικών συστημάτων.

Σχεδιασμένο να είναι ασφαλές στον κυβερνοχώρο, το GM200 MM/C απολαμβάνει τα οφέλη της πλέον σύγχρονης software defined τεχνολογίας ραντάρ, επιτρέποντας μελλοντικές αναβαθμίσεις και επέκταση των δυνατοτήτων για τη διαχείριση των ολοένα και συχνότερα εξελισσόμενων απειλών και στρατιωτικών δογμάτων. Επιπλέον, ο συμπαγής σχεδιασμός του GM200 MM/C παρέχει ευκολία επιλογής εγκατάστασης σε σταθερή θέση ή σε μεταφερόμενη πλατφόρμα, με πολύ σύντομους χρόνους ανάπτυξης και ευκολία μεταφοράς πάνω σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η λιθουανική ELSIS θα υποστηρίξει την Thales σε αυτό το έργο, συνεργαζόμενη στο σκέλος της ενσωμάτωσης της λύσης επί οχημάτων.

Η Thales διαθέτει μακρόχρονη και εκτεταμένη τεχνογνωσία για κάθε πτυχή της εναέριας επιτήρησης και αεράμυνας,. Οι προηγμένες τεχνολογίες της μπορούν να αντιμετωπίσουν όλους τους τύπους απειλής, από τα αντίμετρα για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έως τα ραντάρ επιφανείας για την άμυνα βαλλιστικών πυραύλων, εναέρια ραντάρ, κέντρα διοίκησης, συστήματα και εξοπλισμό επικοινωνίας και διαφορετικοί τύποι κεφαλών.
“Η απόκτηση και παράδοση των ραντάρ πολλαπλών αποστολών της Thales, GM200 MM/C, θα είναι ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση του πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας. Επιπλέον, η κοινή προμήθεια παρέχει πολλές ευκαιρίες για την στενότερη συνεργασία με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στον τομέα της προμήθειας και υποστήριξης”, Sigitas Dzekunskas, Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικού Υλικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Λιθουανίας.

“Αυτή η διακυβερνητική σύμβαση μεταξύ των Κάτω Χωρών και της Λιθουανίας αποτυπώνει την ισχυρή ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της συνεργασίας μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ, για το οποίο το GM200 MM/C θα αυξήσει την ασφάλεια και την προστασία του στρατιωτικού προσωπικού και των περιουσιακών στοιχείων υψηλής αξίας”, Gerben Edelijn, CEO Thales Netherlands.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ