Τη νέα συμφωνία αεροπορικής σύνδεσης Κίνας-Ελλάδας και συζητήσεις για νέα προγράμματα στον τουριστικό κλάδο, φέρνει-μεταξύ άλλων- η τελευταία επίσκεψη-αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πεκίνο.

Εγκάρδιο το κλίμα στην συνάντηση με τον πρόεδρο της Λ.Δ της Κίνας, Σι Τζινπινγκ, θερμό και στις επαφές του Χρήστου Σταϊκούρα που θα αναλάβει το κύριο βάρος να αναθεωρήσει μία σύμβαση (για τις αεροπορικές σχέσεις των 2 χωρών) που υπογράφηκε το 1973 (!).

Μάλιστα, μετά από 50 ( !! ) χρόνια, με την ελληνική αγορά να μην μπορεί-χρόνια τώρα- να προσελκύσει ικανό αριθμό επισκεπτών από την Κίνα.

Μόλις 2 οι εβδομαδιαίες απ’ ευθείας συνδέσεις- Πεκίνου-Αθήνας (με την Air China Int.) την ώρα που θερμό ενδιαφέρον υπάρχει για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μούρσα (σύμβουλος επενδύσεων στην Λ.Δ. της Κίνας).

Η Σανγκάη θα είναι- κατά πως φαίνεται- η δεύτερη πόλη που θα προστεθεί, καθώς στον ιστότοπο του Shanghai-Pudong International Airport συμπεριλαμβάνεται-ήδη- η πρώτη πτήση της Juneyao Air για τις 2 Απριλίου (2024). Eπαφές γίνονται και για το ενδεχόμενο τρίτης σύνδεσης από την Guangzhou (Baiyun International Airport) μέσω της China Southern Airlines.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ