Γράφει η «ξενοδόχος»

Περισσότερους Κινέζους τουρίστες θέλει η Ελλάδα κι επιδιώκει για το λόγο αυτό περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις.

Μετά το …επενδυτικό προσκλητήριο που απηύθυνε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Κινέζους, έγινε γνωστό ότι η Αθήνα πρόκειται να αποκτήσει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σανγκάη, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2020. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη και τον γενικό πρόξενο Βασίλη Κονιάκο.

Από την πλευρά της, η Juneyao Air έχει πραγματοποιήσει επαφές για τον σκοπό αυτό με το «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ ήδη πιο έντονη παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια έχει και η Air China με το δρομολόγιο Αθήνα- Πεκίνο. Μάλιστα με αφορμή τον εορτασμό των 2 χρόνων επιτυχημένης συνεργασίας της τελευταίας με το αεροδρόμιο της Αθήνας, τον περασμένο Οκτώβριο, οι επιτελείς της κινεζικής αεροπορικής, πέραν της αύξησης των απευθείας δρομολογίων από δύο σε τρία εβδομαδιαία, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προσθέσουν κι άλλες συνδέσεις με την Ελλάδα.

  • Γεγονός το οποίο θα συνέβαλε ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, ο οποίος -προς το παρόν- θεωρείται μικρός αν ληφθεί υπόψη ότι διαμορφώνεται αυτή την στιγμή λίγο πάνω από τις 130.000 σε ετήσια βάση.
  • Οι Κινέζοι πάντως παραμένει η πιο «δυνατή» εθνικότητα όσον αφορά το πρόγραμμα της Golden Visa στη χώρα μας για τις αγορές ακινήτων αξίας άνω των 250 χιλ. ευρώ από υπηκόους τρίτων χωρών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης… Με βάση τα επίσημα νούμερα, δύο στις τρείς άδειες που έχουν δοθεί από την αρχή του προγράμματος, το 2013 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν δοθεί σε Κινέζους αγοραστές.
  • Οι Κινέζοι εξακολουθούν να παρουσιάζουν τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης, αν ληφθεί υπόψη ότι από το σύνολο των 5.302 αδειών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν λάβει τις 3.464 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
  • Για το διάστημα του τελευταίου τριμήνου, από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Σεπτέμβριο οι άδειες που έχουν δοθεί σε Κινέζους αγοραστές εμφανίζονται αυξημένες κατά 707 (2.757 ο συνολικός αριθμός τον περασμένο Ιούνιο).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here