Σήμερα (Δευτέρα) ο όμιλος ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies διοργανώνει εκδήλωση για την υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την Development Finance Corporation.
     Ημέρα καμπής για τα Ναυπηγεία η συμφωνία ΟΝΕΧ- DFC (δλδ τον αναπτυξιακό οργανισμό των ΗΠΑ/παρεμφερής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Hellenic Development Bank).
     Σύμφωνα με την πρόσκληση ο DFC προχωρά για πρώτη φορά στην χρηματοδότηση ανάλογου εγχειρήματος.
    Πάντως την προσοχή θα ελκύσει η νέα δεξαμενή-της πιο σύγχρονης στην Ελλάδα και από τις πιο τελευταίας τεχνολογίας στη Μεσόγειο- “Στρατής Γ. Ανδρεάδης” των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
     Επίσης θα αποσαφηνισθεί ο σχεδιασμός που αφορά και τα “Ναυπηγεία Σύρου” – την ώρα που μερίδα εργαζομένων επιφυλάσσεται για το αν η “Ελευσίνα” θα λειτουργήσει σε βάρος της “Ερμούπολης”.
O επικεφαλής των ναυπηγείων Πάνος Ξενόκωστας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την πρόωρη καταβολή 8 εκατ. ευρώ από τα δεδουλευμένα τους.
Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη διοίκηση των ναυπηγείων έχουν συμφωνήσει στην τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων τους, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη καταβολή, ύψους 8 εκατ. ευρώ, έρχεται αρκετούς μήνες νωρίτερα απ’ ότι είχε συμφωνηθεί.
       Αυτά, και άλλα ενδιαφέροντα από τον επικεφαλής της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ