Καλύφθηκε πλήρως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της «Trade Estates ΑΕΕΑΠ», μέλος του Ομίλου Fourlis, η οποία πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης (η «Αύξηση»).

Ο στόχος της Αύξησης καλύφθηκε πλήρως με τη διάθεση 28.169.015 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας μέσω της δημόσιας προσφοράς. Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά ανήλθε σε 29.484.114 μετοχές στα €1,92 ανά μετοχή, ήτοι ποσό €56.609.498,88. Παράλληλα, η ιδιωτική τοποθέτηση των 938.968 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη μέτοχο της Εταιρείας «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Trade Estates, Βασίλης Φουρλής, με αφορμή την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συντελεστές της έκδοσης και το επενδυτικό κοινό, δηλώνοντας: «Ευχαριστούμε θερμά το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στις δυνατότητες και τις προοπτικές μας. Έπειτα από χρονικό διάστημα σχεδόν 15 ετών, είμαστε η πρώτη ΑΕΕΑΠ που επιτυγχάνει την άντληση σημαντικού μεγέθους κεφαλαίων με τη διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Παρόλες τις διεθνείς γεωπολιτικές προκλήσεις, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλάδου, η εταιρεία μας αποφάσισε να προχωρήσει απρόσκοπτα με το επιχειρηματικό της πλάνο και να ολοκληρώσει την εισαγωγή της στο ΧΑ. Συνεχίζουμε δυναμικά και σταθερά την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης μας στο σύγχρονο retail και τη συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους συνεργάτες μας, με γνώμονα την αριστεία, τη διαφάνεια και την καινοτομία». 

Ο Δημήτρης Παπούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, ανέφερε σχετικά: «Η ποιότητα και το μακροπρόθεσμο προφίλ των επενδυτών που μας εμπιστεύτηκαν μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη γενναία απόφαση που πήραμε. Τα κεφάλαια που αντλήσαμε θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε δυναμικά στο επενδυτικό μας πρόγραμμα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της σημαντικής επιτυχίας, συντονιστές κυρίους αναδόχους, αναδόχους και τους συμβούλους μας. Καλωσορίζουμε τους πολυάριθμους νέους επενδυτές στο μετοχολόγιο της Trade Estates και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους».

Τα αναλυτικά στοιχεία της κατανομής στις διάφορες κατηγορίες επενδυτών, θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023, ενώ την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, εταιρεία με ισχυρούς μετόχους τον Όμιλο Fourlis, την Autohellas και Latsco Hellenic Holdings, είναι η μόνη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων και Logistics Centers νέας γενιάς για την εξυπηρέτηση της στρατηγικής omnichannel του λιανεμπορίου, με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates αποτελείται σήμερα από 9 Εμπορικά Πάρκα, 3 Logistics Centers νέας γενιάς και ένα υπό ανάπτυξη ακίνητο. Το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη 4ετία περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα (με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Park»), συμμετοχές σε εταιρείες σύμπραξης για ανάπτυξη εμπορικών πάρκων σε Κρήτη και Σπάτα καθώς και τη δημιουργία νέων Logistics Centers. Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2027 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με ισχυρούς μακροχρόνιους μισθωτές.