Όπως πληροφορείται το www.banks.com.gr, που όπως είναι φυσικό παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο “μέτωπο των μαρινών“, στον διαγωνισμό για την Μαρίνα  Αλίμου σημειώνονται δύο ηχηρές αποχωρήσεις-απουσίες.

Την Δευτέρα 14 του μηνός ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Ζωηρό το ενδιαφέρον από

  • Lamda Development,
  • Aviareps Hellas (σχήμα με βασικό μέτοχο τον Γιάννη Γρύλο (ελέγχει την Sky Express,  εξαγόρασε το ξενοδοχείο Aktia στο Ηράκλειο),
  • ΙντραΚάτ,
  • τη κοινοπραξία Port Ad Hoc- Drean Yacht- J&P ΑΒΑΞ, κοινοπραξία  Ακτωρ Παραχωρήσεις- ΤΕΚ, ΑΤΕΣΕ, Κάσος Κτηματική, Πόρτο Καρράς. 

Στην προηγούμενη φάση συμμετείχαν μέσω κοινοπραξιών και δύο τουρκικοί όιμλοι Dogus (με την Lamda Development ) και Koc (με την κοινοπραξία) , αμφότεροι όμως απ  ότι φαίνεται έχουν de facto αποσυρθεί.

Ενδεικτικό της δυσχερούς θέσης στην οποία έχουν περιέλθει άλλοτε κραταιοί όμιλοι της γείτονος και μεγαλοεπιχειρηματίες του περιβάλλοντος Ερντογάν.
Dogus και Koc, έχουν τεθεί εκτός, σιωπηρά και χωρίς να γραφτούν πολλά, από τον διαγωνισμό για την μαρίνα Αλίμου. Και μου κάνει εντύπωση, πως αυτή η μικρή λεπτομέρεια έχει περάσει απαρατήρητη από το (σχεδόν ) σύνολο εξειδικευμένων και μη μέσων.
To θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί μία ανάλογη εκκρεμότητα σέρνεται εδώ και καιρό και στο θέμα του Αστέρα Βουλιαγμένης ή καλύτερα του νέου σχήματος που έχει αναλάβει το Four Seasons Astir.

Το ερώτημα που θέτει το “Β” είναι απλό:

Η Dogus ή άλλη εταιρεία συμφερόντων του Ferit Sahenk είναι ενεργή στο συγκεκριμένο project ή έχει αποσυρθεί διακριτικά; Και εάν ναι αληθεύει πως όταν το πολυτελές συγκρότημα ανοίξει τις πύλες του τον Μάρτιο θα γίνει γνωστό το όνομα που αντικαθιστά τον Τούρκο μεγιστάνα;
Θυμόσαστε, πως ανάλογα ερωτήματα είχα θέσει, από την ίδια στήλη μήνες πριν, όταν είχαν αρχίσει να γνωστοποιούνται τα πρώτα μεγάλα προβλήματα που είχαν οι Τούρκοι με τις επενδύσεις τους εκτός Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here