Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και του ενδιαφέροντος μεγάλων επενδυτικών οίκων στο εξωτερικό. Το βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό έχει ήδη καλύψει τον στόχο του σ’ ένα εύρος τιμής από το 1€ έως 1,5€ ανά μετοχή.

  • Η ζήτηση έχει ήδη υπερκαλύψει κατά 3,5 φορές το σκέλος της ιδιωτικής τοποθέτησης που αφορά τη διάθεση μετοχών πέραν των βασικών επενδυτών (ΤΧΣ, Πόλσον, Helikon Investments και Μυστακίδη) που έχουν δεσμευτεί για τη συμμετοχή τους στην Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με συγκεκριμένα ποσά.

Η διαδικασία της μετοχικής ενίσχυσης πραγματοποιείται με συνδυασμένη προσφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 23 Απριλίου.

Χθες , πρώτη ημέρα των εγγραφών, καταγράφηκε υπερκάλυψη του ποσού στόχου, στο σκέλος της ιδιωτικής τοποθέτησης, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για το τελικό ύψος της κάλυψης στο ανώτατο εύρος της τιμής.

Αυτό σημαίνει ότι το τελικό ύψος της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να φτάσει (ή να ξεπεράσει;) το 1,38 δισ. ευρώ.

  • Μέσω του διεθνούς βιβλίου προσφορών (ιδιωτική τοποθέτηση) θα διατεθούν έως 1.020.000.000 νέες μετοχές, εκ των οποίων για ένα σημαντικό τμήμα θα εγγραφούν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι λεγόμενοι cornerstone investors, στους οποίους περιλαμβάνονται οι John Paulson και Αριστοτέλης Μυστακίδης καθώς και το Helikon Investments Limited.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here