Τα διαδοχικά εξώδικα που έστελνε ο πρόεδρος της Attica Bank στην Τράπεζα της Ελλάδος τελικά δεν καρποφόρησαν. Η εισήγηση της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Πιστωτικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αρνητική όσον αφορά την καταλληλότητα του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Σήμερα το πρωί στις 10, οι δύο βασικοί μέτοχοι της Attica bank δηλαδή ο ΕΦΚΑ (50,6%) και το ΤΣΜΕΔΕ (5,6%) συγκαλούν από κοινού έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με αντικείμενο την αντικατάσταση του κ. Π. Ρουμελιώτη. Η απόφαση θα ληφθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα συγκληθεί εντός των νομίμων προθεσμιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Χ”, ο κ. Ρουμελιώτης θέλει σήμερα να απευθυνθεί στα μέλη του Δ.Σ και να παράσχει εξηγήσεις θεωρώντας απολύτως υπεύθυνο για την αποπομπή του τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά πάσα πιθανότητα το Διοικητικό Συμβούλιο για να μετριάσει τις εντυπώσεις εναντίον του κ. Ρουμελιώτη θα προτείνει αλλαγή και του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica bank που θα εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων πιθανότατα θα είναι ο κ. Γιάννης Τσακιράκης, σημερινός αναπληρωτής CEO της τράπεζας. Σ’ αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί και η παραίτηση και του Αθανάσιου Τσάδαρη αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica bank.

Η απόφαση για την απομάκρυνση Ρουμελιώτη θεωρείται ειλημμένη και μάλιστα υπάρχει ήδη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του SSM.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο με το πρωτοφανές επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank κ. Θεόδωρου Πανταλάκη. Στο υπόμνημα που είχε στείλει τον περασμένο Δεκέμβριο στην ΤτΕ, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του CEO της Attica Bank κ. Θόδωρου Πανταλάκη, ο κ. Ρουμελιώτης εμμέσως παραδεχόταν ότι είχε και εκτελεστικό ρόλο. Η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάνθηκε ότι ο κ. Π. Ρουμελιώτης επιχείρησε να ασκήσει εκτελεστικές αρμοδιότητες που δεν προβλέπονται στο καταστατικό της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Ρουμελιώτη, έχει επιλεγεί από την Κυβέρνηση ένας παλιός γνώριμος, ο πρώην Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής.

Ακούγεται επίσης το όνομα της κυρίας Φραγκάκη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here