Συνεδριάζει τώρα το δ.σ. της Attica Bank για την εκλογή νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Π. Ρουμελιώτη. Ο Γιώργος Μιχελής θα είναι ο νέος πρόεδρος της Attica Bank. H επιλογή του νέου προέδρου αποτελεί πρόταση του βασικού μετόχου ΕΦΚΑ αλλά πρέπει να επικυρωθεί στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank , τον Ιούνιο. Κατά την ίδια γενική συνέλευση ορισμένοι μέτοχοι θα θέσουν θέμα αλλαγής του Διευθύνοντος Συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη κάτι που υπό τις σημερινές μετοχικές ισορροπίες θεωρείται απίθανο…

Ποιος είναι ο Γιώργος Μιχελής

Ο Γιώργος Μιχελής ανέλαβε πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την παραίτηση του Χρήστου Σκλαβούνη τον Ιούνιο του 2015. Ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ στις 14/6/2018, διαδεχόμενος από τον κ. Ανδρέας Βερύκιο.

Ο κ. Μιχελής έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες και κατέχει Bachelor of Arts (University of Massachusetts), Master’s Degree (Boston College) Ph.D από το Northeastern University και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, επέστρεψε και ξεκίνησε την τραπεζική καριέρα του στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989. Το 1989 έγινε Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες.

Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου ήταν Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Το 1996 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος της BancPost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here