Παρά τα σκαμπανεβάσματα και φυσικά την αναταραχή λόγω του Κινέζου αυτοδημιούργητου Bill Hwang, πρωταγωνιστής στο πρόσφατο φιάσκο Archegos, η Wall Street κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Απόρροια της χρηματιστηριακής κούρσας, το λεγόμενο «wealth effect». Τι είναι; Ο θετικός αντίκτυπος που… χτυπά την πόρτα των εύπορων, οι οποίοι μην έχοντας τη δυνατότητα να ξοδέψουν τα χρήματα που βγάζουν σε ταξίδια και ακριβά εστιατόρια, στρέφονται στα ακριβά αυτοκίνητα.

Αυτό αποτυπώνουν τα αποτελέσματα των luxury φιρμών…

Πέθανε ο δημιουργός του θρυλικού ταύρου της Wall Street

Οι πωλήσεις των super-cars όπως Ferrari, Bentley και Lamborghini, εκτοξεύτηκαν.

Τα deals για οχήματα που κοστίζουν από 80.000 δολάρια και πάνω ήταν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 διπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Και για τα αυτοκίνητα που κοστίζουν από 100.000 δολάρια και πάνω, η αύξηση ήταν της τάξης του 63%.

 

Για την Lamborghini, το 2020 ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά στην ιστορία της σε πωλήσεις…

Η Bentley, μια εταιρεία με ιστορία 101 ετών, είχε την καλύτερη χρονιά της έως τώρα, παρότι η πανδημία την ανάγκασε να κλείσει το εργοστάσιό της στην Αγγλία για επτά εβδομάδες.
Πολλοί από τους τυπικούς αγοραστές αυτή την περίοδο είναι millennials που βγάζουν πολλά χρήματα, δουλεύοντας για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Ένα απίστευτο φιάσκο δισεκατομμυρίων που προκάλεσε χάος στην Wall Street

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here