του Αλέξανδρου Ταρνάρη, Διευθυντή Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Όμιλος Intracom Telecom

Το όραμα της Intracom Telecom είναι η βελτίωση της ζωής των πολιτών με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών. Τόσο το 5G όσο και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οράματος αυτού.

Η δυναμική των ασύρματων δικτύων 5G σχετίζεται με την ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Ανάμεσα στις συχνότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον για 5G δίκτυα παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα –με το πρόσφατα αδειοδοτημένο φάσμα 5G από την ΕΕΤΤ– είναι και οι συχνότητες 24/26/28 GHz, που παρέχουν νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε σπίτια και επιχειρήσεις με ταχύτητες 5G.

Ωστόσο, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται η ανάγκη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για ταχύτητες μεγαλύτερες του 5G, οι πάροχοι εξετάζουν πλέον τη χιλιοστομετρική ασύρματη μονοσημειακή τεχνολογία (mmWave Point-to-Point technology) στη ζώνη V (57-66 GHz), αλλά και στη ζώνη Ε (71-76, 81-86 GHz) ως εναλλακτική λύση αντί της οπτικής ίνας.

Η Intracom Telecom, πάντοτε πρωτοπόρα στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, έχει ήδη αναπτύξει τόσο την 5η γενιά της πολυσημειακής πλατφόρμας σταθερής ασύρματης πρόσβασης (Point-to-Multipoint FWA), στις ζώνες 24/26/28 GHz, που επιτρέπει συνδεσιμότητα με Gigabit απόδοση ανά συνδρομητή, όσο και ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων στις ζώνες V και E, προσφέροντας ταχύτητες έως 30 Gbps. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία κατέχει μία από τις πρώτες πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη mmWave λύσεων.

Το 5G είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την ολοκληρωτική ψηφιοποίηση και στοχεύει στον εξορθολογισμό και τον αυτοματισμό των λειτουργιών, στη διευκόλυνση των συνεργιών και την ανάπτυξη προστιθέμενης αξίας, με τη δημιουργία νέων ροών εσόδων, αλλά, το πιο σημαντικό, στην παροχή μοναδικών νέων υπηρεσιών προς τους τελικούς πελάτες.

Ως Intracom Telecom, αναμένουμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση των εταιρειών στην εποχή του 5G, ανεξαρτήτως κλάδου λειτουργίας, υποστηρίζοντας πλήρως τη διαδικασία ψηφιοποίησής τους με αιχμή τις λύσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI) που έχουμε αναπτύξει για την «έξυπνη» λειτουργία και απόδοση των δικτύων, αλλά και την εμπειρία του πελάτη.

Παράλληλα, βασισμένοι στη βαθιά γνώση της τεχνολογίας NFV, προσφέρουμε λύσεις για βέλτιστη και οικονομικότερη λειτουργία των Virtualized υποδομών και του διαμοιρασμού δικτύου (network slicing). Η εμπειρία μας στο IoT, το SDN & NFV, και με την ενδυνάμωση όλων αυτών με τη βοήθεια του AI, ολοκληρώνει την «5G παρουσία μας», ενώ παράλληλα συνεισφέρει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών και κυρίως στον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εποχή του 5G, αδιαμφισβήτητα, περιλαμβάνει την υλοποίηση λύσεων για «έξυπνες» πόλεις, και η Intracom Telecom στον τομέα αυτό έχει από νωρίς αναπτύξει λύσεις για «έξυπνη» διαχείριση στάθμευσης, φωτισμού, απορριμμάτων, αλλά και παρακολούθηση πολλαπλών περιβαλλοντικών στοιχείων.

Όλες οι λύσεις ενοποιούνται πλήρως στην ενιαία ΙοΤ πλατφόρμα διαχείρισης της εταιρείας. Σε πλήρη ευθυγράμμιση, λοιπόν, με το όραμά μας, η στρατηγική μας για την ανάπτυξη/εδραίωση της παρουσίας μας στην «αγορά 5G» δεν είναι άλλη από τη συνεχή μας δέσμευση στην καινοτομία.

…………………………….

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Ιαν-Φεβ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here