Το περίφημο πια Archegos Capital Management του Μπιλ Χουάνγκ βρίσκεται στην διεθνή επικαιρότητα ως το μεγαλύτερο φιάσκο δισεκατομμυρίων με μυστικά στοιχήματα και επικίνδυνη μόχλευση.

Μεγάλο μέρος της μόχλευσης που χρησιμοποίησε η Archegos Capital Management παρέχονταν από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Nomura Holdings και Credit Suisse Group, μέσω swaps ή των λεγόμενων συμβάσεων επί διαφοράς (contracts-for-difference).

Χτίστηκε αθόρυβα, συγκέντρωσε εύκολα τόσο πλούτο και εξαφανίστηκε γρήγορα. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες απώλειες προσωπικού πλούτου στην ιστορία της Wall Street.

“Archegos Capital Management, LP is a family investment office specializing in public equities primarily in the United States, China, Japan and Korea. The firm is located in New York City”: Αυτή είναι η περιγραφή του… οικογενειακού γραφείου με έδρα το Μανχάταν όπως το περιγράφει η εταιρεία στο Linkedin.

Η Archegos (την βάπτισε από το ελληνικό «αρχηγός») κήρυξε στάση πληρωμών την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας χάος στην Wall Street.

Το 2012 ο “εμπνευστής” είχε καταδικαστεί για insider trading…Οι περισσότεροι όμως έκαναν τα στραβά μάτια.

Μέρος του χαρτοφυλακίου του Χουάνγκ το οποίο διαπραγματευόταν σε πακέτα από τις Goldman, Morgan Stanley και Wells Fargo, άξιζε σχεδόν 40 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το καθαρό κεφάλαιο της Archegos Capital Management- επί της ουσίας δηλαδή η περιουσία του Χουάνγκ- είχε φτάσει τα 10 δισ. δολάρια.

Το περιστατικό με την Archegos έγινε γνωστό διεθνώς, αφού τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley ανάγκασαν την επενδυτική να πουλήσει συμμετοχές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το selloff προκάλεσε αναταράξεις σε πολλές μετοχές

Οι συνολικές τοποθετήσεις της εταιρείας του υπολογίζονται από 50 έως και 100 δισ. δολάρια.

Όλη αυτή η αξία εξανεμίστηκε σε λίγα λεπτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here