Σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα των οικιστικών ακινήτων προχωρούν Premia Properties του Ηλία Γεωργιάδη και Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου με το πρώτο deal να αντιστοιχεί σε 10,2 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Premia Properties θα προχωρήσει στην απόκτηση αυτοτελούς ακινήτου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments) το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά στην (περιοχή Αγ. Διονυσίου) και αναπτύσσεται από την Dimand.

Εδώ θα γίνει ένα κτήριο landmark με την υπογραφή της Dimand

Πρόκειται για ακίνητο 58 πλήρως εξοπλισμένων διαμερισμάτων μισθωμένων στην Teleperformance, με την οποία η Dimand έχει ήδη στενή συνεργασία λόγω της ανάπλασης του πρώην εργοστασίου της Παπαστράτος.

Η εν λόγω  συναλλαγή μάλιστα θα αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά σκοπούμενων συναλλαγών στο πλαίσιο σχετικής στρατηγικής συμφωνίας-πλαισίου  που συνυπέγραψαν χθές η Premia Properties και η Dimand.

Το ακίνητο αποτελείται συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. είναι μισθωμένο σε επώνυμη διεθνή εταιρεία (Teleperformance) μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης η οποία λήγει το 2034, ενώ η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε 10,2 εκατ. ευρώ.

  • Με την ενεργοποίηση της ως παραπάνω συμφωνίας αλλά και με την υλοποίηση του γενικότερου επενδυτικού της σχεδίου, η Premia Properties σκοπεύει μέχρι τέλους του 2026 να έχει στην ιδιοκτησία της ένα χαρτοφυλάκιο αντιστοίχων ακινήτων συνολικής δυναμικότητας της τάξεως των 1.000 διαμερισμάτων.

Η εταιρεία, όπως επισημαίνουν οι επιτελείς της, ξεκινώντας από τη στρατηγική συμφωνία με τη Dimand S.A. σκοπεύει να επενδύσει με συνέπεια σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων με ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις.

Στόχος, η επίτευξη  υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της καθώς και η διαχείριση του επενδυτικού κινδύνου μέσω διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου της επενδύοντας σε ένα νέο κλάδο.

Ταυτόχρονα, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η PREMIA PROPERTIES συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και στους υπόλοιπους κλάδους ακινήτων οι οποίοι αποτελούν βασικούς τομείς της στρατηγικής της Εταιρείας όπως κτίρια logistics, εμπορικά κτίρια τύπου big box, και κτίρια κοινωνικών υποδομών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To νεοκλασικό της Premia Properties

Premia Properties: Σε νέα εποχή ανάπτυξης μετά την υπερκάλυψη της ΑΜΚ

Κ. Μαρκάζος, Premia Properties: Η ΑΜΚ και οι στόχοι για ανάπτυξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here