Το πρώτο υβριδικό λεωφορείο για αστική συγκοινωνία στην Ελλάδα παρέδωσε ο όμιλος Σαρακάκη.

Πρόκειται για το λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid το οποίο παραδόθηκε στο Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας και ήδη πραγματοποίησε το πρώτο του δρομολόγιο στους δρόμους της Λάρισας ενώ θα τεθεί στη διάθεση του κοινού τις προσεχείς ημέρες.

Όμιλος Σαρακάκη: Δουλειές σε μηχανικούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης

1st VOLVO electric hybrid bus delivered to KTEL Larisa at SARAKACIS premises, Athens, Greece, September 17, 2021. Photo by: Nikos Mitsouras / Reporter Images

Το πρώτο Full Hybrid αστικό λεωφορείο στην Ελλάδα είναι μήκους 12 μέτρων και συνολικής χωρητικότητας 102 επιβατών και  αυτοφορτίζεται.

υβριδικά ηλεκτρικά συνδυάζουν τις αρετές των αμιγώς ηλεκτρικών και και των πετρελαιοκίνητων λεωφορείων. Διαθέτουν λιγότερα μηχανικά κινητά μέρη, η φθορά στα φρένα είναι μειωμένη κατά 50% λόγω του ηλεκτρικού συστήματος πέδησης και η φθορά στον θερμικό κινητήρα είναι 40% λιγότερη.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν ως αποτέλεσμα τα υβριδικά ηλεκτρικά λεωφορεία να προσφέρουν μειωμένο κόστος συντήρησης και παράλληλα αποτελούν ένα εργαλείο εκμάθησης για τους τεχνικούς και οδηγούς ώστε να προετοιμαστούν για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

1st VOLVO electric hybrid bus delivered to KTEL Larisa at SARAKACIS premises, Athens, Greece, September 17, 2021. Photo by: Nikos Mitsouras / Reporter Images

Ο όμιλος Σαρακάκη έχει μακρά και επιτυχημένη ιστορία στην βιομηχανία των λεωφορείων στην Ελλάδα καθώς και μεγάλη τεχνογνωσία στην κατασκευή και τη συναρμολόγηση των λεωφορείων.

Ο Όμιλος είναι παραδοσιακός προμηθευτής αρκετών εκατοντάδων λεωφορείων σε πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα, στο Ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες μεταφορών.

Πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε σύμβαση με τον ΟΣΥ για τη μίσθωση μέσω leasing 59 λεωφορείων αστικού τύπου με διάρκεια τρία έτη.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στην επόμενη μέρα (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here