Γράφει η «ξενοδόχος»

Η αύξηση των κρουσμάτων στα Βαλκάνια και ο «συναγερμός» που έχει σημάνει στα οδικά σύνορα της χώρας ρίχνει τις ήδη μειωμένες πληρότητες στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι ανησυχεί τα μάλα τους ξενοδόχους που είναι κυριολεκτικά στα …κάγκελα.

Εστω κι αν οι Βαλκάνιοι τουρίστες δεν είναι από αυτούς που ξοδεύουν πολλά ωστόσο για τους ξενοδόχους της ηπειρωτικής Ελλάδας και δή της Χαλκιδικής αλλά και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας, είναι σημαντική τονωτική «ένεση» εν μέσω κορωνοϊού. Οι ακυρώσεις ωστόσο τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται σε ανησυχητικούς ρυθμούς και μάλιστα ενώ οι πληρότητες στην ηπειρωτική Ελλάδα πήγαινε να αγγίξει το 40% και τώρα έχει κατρακυλήσει στο 25%, με βάση τις εκτιμήσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα στη νησιωτική Ελλάδα όπου αυτή τη στιγμή η πληρότητα είναι μόλις 10 – 15%.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να είναι οριζόντια και να εφαρμόζονται από όλους και όχι μόνο από τα ξενοδοχεία που τα τηρούν και επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος», αναφέρουν οι επιτελείς της ΠΟΞ, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Τάσιο να ζητεί να γίνονται οι έλεγχοι των 72 ωρών σε όλους τους ξένους τουρίστες που εισέρχονται με κάθε μέσο από χώρες με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ παράλληλα εκφράζει επιφυλάξεις για την ανίχνευση του ιού στα γειτονικά Βαλκάνια όπου οι υγειονομικές δομές δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και τα τεστ κοστίζουν ακριβά για μια μέση οικογένεια. 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here